XBLOG logo @2x

Cinema | Οι νέες ταινίες που κλείνουν το 2012!

Δείτε όλες τις ταινίες που κλείνουν τη χρονιά. Ευχόμαστε το νέο έτος να είναι άκρως δημιουργικό φέρνοντας πολλές και καλές ταινίες στις σκοτεινές αίθουσες.

Καλή προβολή!

Άννα Καρένινα

Η διασημότερη ίσως νουβέλα του Leo Tolstoy, που έχει γνωρίσει πλήθος κινηματογραφικών και θεατρικών μεταφορών, γίνεται αντικείμενο επεξεργασίας και από τον Joe Wright, ο οποίος συνεργάζεται για άλλη μια φορά με την εκπληκτική σε αυτούς τους ρόλους, όσο και ελαφρώς κουραστική πλέον, Keira Knightley, αλλά και με τον πάντα εξαιρετικό Jude Law στον ρόλο του απατημένου συζύγου.

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό από σκηνοθετικής και αισθητικής άποψης, ενώ και με τη βοήθεια της μουσικής επένδυσης και της φωτογραφίας ο θεατής μεταφέρεται στην παγωμένη Ρωσία του 19ου αιώνα.

Ο κυνηγός

Με φόντο το άγρια δάση της Αυστραλίας, ο Daniel Nettheim δημιουργεί μια αλληγορία για τις αδηφάγες διαθέσεις του δυτικού πολιτισμού απέναντι στη φύση. Ο Willem Dafoe, υποδύεται έναν κυνηγό, που κατ’ εντολή μιας εταιρίας βιοτεχνολογίας, αναζητά την τελευταία τίγρη της Ταζμανίας.

Εντιμότατοι Απατεώνες

Αν και η πρωτότυπη ταινία με τους Shirley MacLaine και Michael Caine παραμένει αξεπέραστη, οι αδερφοί Coen επιχειρούν μια ελεύθερη διασκευή τους με τους Cameron Diaz και Colin Firth στους αντίστοιχους ρόλους. Ένας αδέξιος υπαλληλάκος συλλαμβάνει το μεγαλοφυές σχέδιο, να πουλήσει έναν πλαστό πίνακα στο αφεντικό του.

Κωμωδία καταστάσεων με τη σφραγίδα των δύο σκηνοθετών να αποτελεί εγγύηση.

Ανάμεσα σε δυο κόσμους

Σε έναν φανταστικό κόσμο όπου οι άνθρωποι είναι χωρισμένοι σε δύο διαφορετικούς κόσμους, ο καθένας από τους οποίους βρίσκεται πάνω από τον άλλο και η επαφή είναι απαγορευμένη, δύο νέοι ερωτεύονται.

Δράμα, ρομάντσο, επιστημονική φαντασία, περιπέτεια, δράση, συγκίνηση σε συσκευασία μιας ταινίας με τους Kirsten Dunst και Jim Sturgess στο ρόλο του ζευγαριού.

The Impossible

Σε μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές του αιώνα μας, το τσουνάμι της Ταϋλάνδης, τα μέλη μιας οικογένειας χωρίζονται και αγωνίζονται να βρουν ο ένας τον άλλο μέσα στα συντρίμμια.

Συγκινητική, αληθινή ιστορία με τους Ewan McGregor και Naomi Watts, η οποία μάλιστα κέρδισε με την ερμηνεία της και μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Η Ωραία Κοιμωμένη

Ένα από τα ζητήματα που συγκλόνισαν και δίχασαν την κοινή γνώμη της Ιταλίας, εκείνο της Eluana Englaro, η οποία βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση επί 17 χρόνια και οι γονείς της ζήτησαν την ευθανασία της, αποτελεί την αφορμή για να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δράμα ο Marco Bellocchio, περιγράφοντας παράλληλα τη σύγχρονη Ιταλία.

Ο άνθρωπος που γελά

Μια ιδιαίτερη ιστορία αγάπης μεταξύ ενός τυφλού κοριτσιού και ενός νεαρού με ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό του, οι οποίοι αποτελούν μέλη ενός περιπλανώμενου θιάσου, θα δοκιμαστεί από την ξαφνική του επιτυχία.

Το μυθιστόρημα του Victor Hugo για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και τον έρωτα ζωντανεύει από τον Jean-Pierre Améris με τον πολυσυζητημένο τελευταία Gérard Depardieu στο κάστ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.