XBLOG logo @2x

Cinema | Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Η πιο πλούσια, ίσως, κινηματογραφικά εβδομάδα της χρονιάς, με ταινίες που είναι η μία καλύτερη από την άλλη, για να διαλέξετε!

Χόμπιτ. Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι

Μετά το απόλυτο blockbuster του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ο Peter Jackson, «επιστρέφει», έπειτα από δέκα χρόνια, στη Μέση Γη. Ο Bilbo Baggins, ο Gandalf και άλλοι γνωστοί ήρωες, αναλαμβάνουν μια ριψοκίνδυνη αποστολή, σε μια εντυπωσιακή από πλευράς οπτικών εφέ περιπέτεια. Το αν θα μπορέσει η ταινία να πλησιάσει την επιτυχία της πρώτης τριλογίας είναι άγνωστο, ωστόσο, αποτελεί ήδη μια τις πλέον πολυαναμενόμενες πρεμιέρες.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως γυρίστηκε και προβάλλεται σε νέα τρισδιάστατη εκδοχή, που προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ευκρίνεια στον θεατή.

Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο

Δύο ετεροθαλή αδέλφια γίνονται οι μοναδικοί φίλοι του νεοφερμένου στο σχολείο, Charlie, και οι τρεις τους προσπαθούν να επιβιώσουν στο αφιλόξενο περιβάλλον του Λυκείου.

Καλοφτιαγμένη νεανική ταινία για τη διαφορετικότητα, τη μοναξιά στο πλήθος, τον αυτοπροσδιορισμό και τελικά τη φιλία, με τους Emma Watson, Ezra Miller και Logan Lerman να κρατούν το τέμπο με τις ερμηνείες τους, ισορροπώντας ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία.

Το αγόρι στο τελευταίο θρανίο

Με τα βραβεία του από τα Φεστιβάλ του San Sebastian και του Toronto, o François Ozon έρχεται και στις ελληνικές αίθουσες με ένα κλασικό θρίλερ γαλλικής κοπής.

Ένας καθηγητής καθοδηγεί τον μαθητή του στη συγγραφή ιστοριών, όταν η φαντασία αρχίζει να περιπλέκεται επικίνδυνα με την πραγματικότητα.

Teddy Bear

Κάτω από την επιβλητική του εξωτερική εμφάνιση ο Dennis κρύβει έναν συνεσταλμένο χαρακτήρα. Αναζητώντας μια σχέση θα καταφύγει στην Ταϊλάνδη και θα ερωτευτεί μια νεαρή κοπέλα, γεγονός που θα τον φέρει σε σύγκρουση με την υπερπροστατευτική και καταπιεστική μητέρα του.

Η ταινία προβλήθηκε στις Νύχτες πρεμιέρας και απέσπασε το βραβείο κοινού.

Άνθρωποι σαν και εμάς

Με τον θάνατο του πατέρα του, ο Sam ανακαλύπτει ότι έχει μια αδερφή της οποίας την ύπαρξη αγνοούσε μέχρι τότε και καλείται να συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα.

Φιλότιμη σπουδή του Alex Kurtzman πάνω στο δράμα που δεν αποδεικνύεται, ωστόσο, να είναι το φόρτε του. Η παρουσία της 54χρονης πλέον αλλά πάντα γοητευτικής Michelle Pfeiffer ξεχωρίζει.

Έγκλημα στη Λίμνη

Μια νεαρή κοπέλα εγκαταλείπει το κατεστραμμένο χωριό της στην Κολομβία για να εγκατασταθεί μαζί με την οικογένεια του θείου της, σε ένα σπίτι δίπλα στις ακτές μιας λίμνης στις Άνδεις.

Χαμηλών τόνων ταινία του νεοεμφανιζόμενου William Vega που κέρδισε καλές κριτικές στο Φεστιβάλ των Κανών.

Marley

Βιογραφία του αξεπέραστου Bob Marley, από τον Kevin Macdonald, για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον άνθρωπο πίσω από τον μουσικό θρύλο της ρέγκε.

Η μουσική του και η ζωή του μέσα από τις αφηγήσεις των δικών του ανθρώπων αλλά και του ίδιου, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε πριν τον θάνατό του από καρκίνο το 1981.

Καλή προβολή!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.