XBLOG logo @2x

Νέες Ταινίες: Η ζωή του Πι, Το μερίδιο των αγγέλων, Ραλφ: Η επόμενη πίστα, Σάμμυ 2

Τελευταία κινηματογραφική εβδομάδα του χρόνου, σας παρουσιάζουμε όλες τις νέες ταινίες που κλείνουν το 2012!

Καλή προβολή!

Η ζωή του Πι

Ο νεαρός Πι είναι ο γιος ενός ιδιοκτήτη ζωολογικού κήπου και μαζί με την οικογένειά τουταξιδεύουν προς τον Καναδά, όταν το πλοίοτους βυθίζεται και εκείνος καταλήγει μεσοπέλαγα, μόνος ναυαγός με μια βάρκα και συνεπιβάτες του μερικά από ζώα του κήπου, ανάμεσά τους και μια τίγρη.

Φωτογραφία που κόβει την ανάσα, παραμυθένια πλάνα και αφηγηματική δομή παραμυθιού σε μια από τις αρτιότερες εικαστικά ταινίες. Ο Ang Lee αποδεικνύει περίτρανα, για ακόμη μια φορά, με πόση μαεστρία μπορεί να κινείται ανάμεσα στα είδη του κινηματογράφου και τις διαφορετικές θεματικές. Είναι ο σκηνοθέτης του Hulk αλλά και του Λογική και Ευαισθησία, του Brokeback Mountain αλλά και του Τίγρη και Δράκου!

Το σενάριο της ταινίας βασίστηκε σε μια νουβέλα του Yann Martel και αποτελεί μια φιλοσοφική πραγματεία πάνω στη ζωή. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο πρωτοεμφανιζόμενος Suraj Sharma, ο οποίος επελέγει ανάμεσα σε χιλιάδες υποψήφιους για το ρόλο, εντελώς τυχαία, καθώς εκείνη τη μέρα συνόδευε στο castingτον αδερφό του.

Το μερίδιο των αγγέλων

Ένας μικροαπατεώνας καταδικάζεται σε κοινωφελή εργασία, όμως μια επίσκεψη με την υπόλοιπη συμμορία του σε ένα αποστακτήριο του την ιδέα να δημιουργήσει το δικό του πανάκριβο ουίσκι.

Ο Ken Loachτου «Landand Freedom» και «The Wind That Shakes the Barley» δημιουργεί εδώ μια κωμωδία με εξαιρετικό ρυθμό και ρεαλισμό αποδεικνύοντας ότι παραμένει παραγωγικός ακόμη και στα 85 του χρόνια, αποσπώντας μάλιστα το Βραβείο Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Κανών.

Ραλφ: Η επόμενη πίστα

Μια ευφάνταστη ταινία από την Disney που προσπαθεί να λύσει τα ψυχολογικά προβλήματα των κακών ηρώων στα βιντεοπαιχνίδια. Ο Ραλφ, που υποδύεται τον καταστροφέα, αποφασίζει να αλλάξει το ρόλο που του έχουν αναθέσει και να κερδίσει και εκείνος επιτέλους σε μια πίστα.

Ενήλικο χιούμορ, δράση και μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Η ταινία προβάλλεται και σε 3D.

Σάμμυ 2

Μια ταινία για τους λιλιπούτειους κινηματογραφόφιλους με οικολογικό μήνυμα, χιούμορ και ευαισθησία. Δύο μικρά θαλάσσια χελωνάκια προσπαθούν να σώσουν τους παππούδες τους από τα χέρια λαθροκυνηγών.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.