XBLOG logo @2x

Νέες ταινίες | Το Ταγκό των Χριστουγέννων, Ο άγγελος του πάθους, Trespass, Το παιδί με το ποδήλατο

Καθώς πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα, έρχονται, κατά παράδοση, πολύ καλές ταινίες, κάνοντας το Δεκέμβριο καθαρά κινηματογραφικό μήνα. Πολλές επιλογές και αυτή την εβδομάδα, λοιπόν, για να επιλέξετε!

Το Ταγκό των Χριστουγέννων

Βασισμένο στη μεγάλη εκδοτική επιτυχία του Γιάννη Ξανθούλη, το Ταγκό των Χριστουγέννων αφηγείται την ιστορία ενός υπολοχαγού ο οποίος ζητάει τη βοήθεια ενός φαντάρου για να μάθει ταγκό, προκειμένου να ζητήσει ένα χορό από την γυναίκα του αντισυνταγματάρχη του. Πιστή απόδοση της δεκαετίας του ΄70, ατμοσφαιρική σκηνοθεσία, μετρημένες ερμηνείες από τους τηλεοπτικούς αστέρες Γιάννη Μπέζο, Γιάννη Στάνκογλου και Αντίνοο Αλμπάνη.

Ο άγγελος του πάθους

Η Megan Fox είναι κυριολεκτικά ένα κορίτσι – άγγελος, αφού διαθέτει αληθινά φτερά, η οποία εργάζεται σε ένα τσίρκο και ο Mickey Rourke ένα απόκληρος της ζωής ο οποίος αναλαμβάνει να την σώσει. Φανταστικό – δραματικό – γκαγκστερο θρίλερ ή αλλιώς τρικυμία εν κρανίω. Ας πάμε παρακάτω!

Trespass

Ο Nicolas Cage, η Nicole Kidman και η μικρή τους κόρη είναι μια ευτυχισμένη και ζάμπλουτη οικογένεια, όταν ξαφνικά γίνονται στόχος μια συμμορίας ληστών, η οποία εισβάλλει μέσα στο σπίτι τους και τους κρατά ομήρους. Καθώς η ομηρεία φέρνει στο φως αναπάντεχα μυστικά για το ζευγάρι, αποφασίζουν να ενωθούν για να τους αντιμετωπίσουν και να σώσουν τη ζωή του. Δραματικό θρίλερ μετρίων, ωστόσο, προδιαγραφών.

Το παιδί με το ποδήλατο

Οι βραβευμένοι με Χρυσό Φοίνικα για το L’enfant, αδερφοί  Dardenne, επιστρέφουν με ένα συγκινητικό κοινωνικό δράμα που απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών. Πρόκειται για την ιστορία ενός αγοριού το οποίο έχει εγκαταλείψει ο πατέρας του και βρίσκει καταφύγιο και θαλπωρή σε μια γυναίκαι η οποία δέχεται να τον φιλοξενήσει. Από τις καλύτερες ταινίες της εβδομάδας και της κινηματογραφικής σεζόν.

Πολεμώντας για τη νίκη

Η αληθινή ιστορία της πρωταγωνίστριας, σεναριογράφου και σκηνοθέτιδας αυτής της ταινίας, Valérie Donzelli, παίρνει σάρκα και οστά σε μια από τις δυνατές ταινίες της εβδομάδας. Η Donzelli περιγράφει τον αγώνα που δίνει η ίδια και ο σύζυγος της, οι οποίοι σχηματικά ονομάζονται Ρωμαίος και Ιουλιέτα, για τον Αδάμ, το γιο τους, στον οποίο έχει διαγνωστεί καρκίνος. Συγκινητικό, άμεσο αλλά καθόλου μελό αποτελεί την πρόταση της Γαλλίας για ξενόγλωσση ταινία στα φετινά Όσκαρ.

The double

Ο απόμαχος πράκτορας της CIA, Richard Gere, καλείται να συνεργαστεί με τον νεαρό πράκτορα του FBI, Topher Grace, προκειμένου να διελευκάνουν τον φόνο ενός γερουσιαστή από έναν σοβιετικό πληρωμένο δολοφόνο. Κατασκοπικό θρίλερ που επαναφέρει τον ψυχρό πόλεμο και προσπαθεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον με τις συνεχείς ανατροπές του.

Real Steel

Ο Hugh Jackman ήταν κάποτε ο φοβερός πυγμάχος Τσάρλι Κέντον τώρα, όμως, είναι καταχρεωμένος και αναγκασμένος να προπονεί ρομπότ σε μάχες προκειμένου απλώς να επιβιώσει. Όλα θα αλλάξουν όταν ο γιος του, με τον οποίο δεν έχουν πολλές επαφές, μετακομίζει μαζί του και μαζί ανακαλύπτουν ένα νέο ρομπότ με πολλές δυνατότητες. Ταινία δράσης και φαντασίας, από το bestseller του Richard Matheson, κάτι μας λέει ότι θα είναι από τις πρώτες στο ελληνικό  office την επόμενη εβδομάδα.


Φάουστ

Και ενώ οι Αμερικανοί γυρίζουν τη ρομποτική εκδοχή του Rocky, οι Ρώσοι στρέφονται στον Γκαίτε και το πιο γνωστό έργο του, τον Φάουστ. Ο διάσημος σκηνοθέτης Aleksandr Sokurov επαναδιαπραγματεύεται το γνωστό μύθο και κερδίζει το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Καλές προβολές να έχετε!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.