XBLOG logo @2x

Η Κίνα δημιούργησε το λεωφορείο του μέλλοντος

Τα λεωφορεία παρότι είναι εξαιρετικά χρήσιμα για όλους μας, συνεχώς δημιουργούν κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η Κίνα όμως έχει την λύση. Αρχικά είχαμε δει αυτή την ιδέα σε εικόνες που έκαναν τον κύκλο του Διαδικτύου τον περασμένο Μάιο, όμως τώρα υλοποιήθηκε.

Η ιδέα μιλάει για ένα «αλληλεπικαλυπτόμενο λεωφορείο» το οποίο ουσιαστικά κινείται πάνω από τα αυτοκίνητα για να τα προσπερνάει αμέσως, να μην δημιουργεί προβλήματα στη κίνηση και να φτάνει πάντα στην ώρα του.

Σύμφωνα με το Xinhua News της Κίνας, το λεωφορείο ονομάζεται TEB-1 (Transit Elevated Bus) και εγκαινιάστηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου κάνοντας την πρώτη διαδρομή στη βορειοανατολική πόλη του Qinhuangdao, στην επαρχία Hebei.

Το TEB-1 έχει ένα ευρύχωρο εσωτερικό για να φιλοξενεί πολλούς επιβάτες, αφού έχει μήκος 22 μέτρα και πλάτος σχεδόν 8 μέτρα. Είναι περίπου 5 μέτρα ψηλό, και έχει κενό 2 μέτρα για τα αυτοκίνητα να μετακινούνται από κάτω του. Το λεωφορείο μπορεί να κουβαλήσει μέχρι και 300 επιβάτες και έχει κανονικά στάσεις στον δρόμο.

Το λεωφορείο είχε αποκαλυφθεί το 2010, και μετά ξανά τον Μάιο στην 19η έκθεση International High-Tech Expo του Πεκίνου. Ο Song Youzhou, ο σχεδιαστής του TEB-1, λέει ότι κατασκευάζουν τα πρωτότυπα, και ότι πέντε πόλεις – Nanyang, Qinhuangdao, Shenyang, Tianjin, και Zhoukou – έχουν υπογράψει συμβόλαια με την εταιρία TEB Technology Development Company για να ξεκινήσουν την εγκατάστασή τους.

Διάφορα ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί σχετικά με το TEB-1, για παράδειγμα για το αν όντως θα λύσει τα κυκλοφοριακά προβλήματα της περιοχής, όμως με το πρωτότυπο που έχει λανσαριστεί τώρα στη Qinhuangdao θα λάβουμε σύντομα απαντήσεις.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.