XBLOG logo @2x

Η Κίνα ετοιμάζει τη πρώτη της διαστημική αποστολή στον Άρη

Τα ‘ταξίδια’ στο διάστημα δεν αποτελούν πλέον αποκλειστικό προνόμιο των Η.Π.Α. (NASA), μιας και χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα έχουν μπει και αυτές στο παιχνίδι της εξερεύνησης του διαστήματος. Μάλιστα η τελευταία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να πάει στον Κόκκινο Πλανήτη.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, ο διευθυντής της διαστημικής υπηρεσίας της Κίνας, Xu Dazhe, αποκάλυψε ότι η πατρίδα του ετοιμάζει τη πρώτη της αποστολή στον Άρη. Συγκεκριμένα θέλουν να εκτοξεύσουν ένα διαστημόπλοιο το οποίο θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη και στη συνέχεια θα προσεδαφίσουν ένα όχημα παρόμοιο με το rover της NASA το οποίο θα μελετήσει διεξοδικά την ατμόσφαιρα και το χώμα του πλανήτη για να ψάξει για υπολείμματα νερού.

Ο Dazhe αναγνωρίζει τις δυσκολίες του εγχειρήματος αλλά αναφέρει ότι τα οφέλη για την επιστημονική κοινότητα θα είναι τεράστια. Η υπηρεσία σκοπεύει να στείλει μη επανδρωμένες αποστολές στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης μέσα στο 2018, και μετά από δύο χρόνια να εκτοξεύσει τον πύραυλο με προορισμό τον Άρη.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.