XBLOG logo @2x

CES: 3D Gaming με το PlayStation 3 [photos]

Από την έντονη παρουσία της εικόνας των τριών διαστάσεων χαρακτηρίζεται η φετινή έκθεση CES 2010. Σε συνέντευξη τύπου, η Sony ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επενδύσει σε αρκετούς τομείς του ED, από 3D τηλεοπτικά κανάλια μαζί με το Discovery και την IMAX μέχρι 3D τηλεοράσεις. Μέσα στα εκτενή… τρισδιάστατα σχέδια της Sony είναι φυσικά και το PlayStation. Η Sony σχεδιάζει να προωθήσει το 3D μέσα από το PlayStation, αφού όλα τα PS3 θα μπορούν να υποστηρίζουν 3D εικόνα, είτε πρόκειται για παιχνίδια είτε για βίντεο.

Μετά την συνέντευξη τύπου, αρκετοί επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τρισδιάστατη εμπειρία παιχνιδιού σε ένα PS3. Tα διαθέσιμα τρισδιάστατα παιχνίδια ήταν το Avatar, το Super Stardust HD και το Gran Turismo. Tρία PlayStation 3 περίμεναν τους επισκέπτες, συνδεδεμένα σε τηλεοράσεις Bravia με υποστήριξη 3D.

Στην θέση των κλασσικών 3D γυαλιών υπήρχαν “ενεργά 3D” (active shutter), αφού σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Sony τα γνωστά 3D γυαλιά με τα οποία βλέπουμε ταινίες στον κινηματογράφο δεν συνεργάζονται τόσο καλά με εικόνα 1080p.

Οι εντυπώσεις των πρώτων που δοκίμασαν την τρισδιάστατη εμπειρία είναι ιδιαίτερα θετικές, αν και σχολιάστηκε αρνητικά το βάρος των γυαλιών. Ενδεχομένως η Sony να το βελτιώσει πριν την τελική έκδοση του προϊόντος.

Όπως είναι ήδη γνωστό για την υποστήριξη της τρισδιάστατης εικόνας στα PlayStation 3 θα αρκεί μία αναβάθμιση λογισμικού. Ασφαλώς αναγκαίος εξοπλισμός θα είναι τα τρισδιάστατα γυαλιά και μία τηλεόραση με τρισδιάστατη εικόνα, όπως η Sony LH ή HX.

Ερώτημα παραμένει αν το PS3 θα δουλεύει και με άλλες 3D HDTV τηλεοράσεις και όχι μόνο με τηλεοράσεις 3D Bravia. Eπίσης τα ερωτήματα για το κόστος, τον χρόνο έκδοσης της αναβάθμισης και τα διαθέσιμα παιχνίδια περιμένουν ακόμα απάντηση από την Sony.

CES, 3D Gaming με το PlayStation 3

CES, 3D Gaming με το PlayStation 3

CES, 3D Gaming με το PlayStation 3

CES, 3D Gaming με το PlayStation 3

[via, via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.