XBLOG logo @2x

Η Canon ανακοινώνει τους νικητές του διαγωνισμού New Cosmos of Photography 2016

Η Canon, κορυφαία εταιρεία στις λύσεις οπτικής απεικόνισης, παγκοσμίως, ανακοίνωσε τους νικητές του διαγωνισμού New Cosmos of Photography 2016. Η κριτική επιτροπή επιλογής βραβείων αριστείας, αποτελείτο τόσο από επαγγελματίες φωτογράφους και εφόρους διεθνούς τέχνης και επέλεξε επτά νικητές Βραβείων Αριστείας και 14 νικητές Βραβείων Τιμητικής Διάκρισης από ένα σύνολο 1.723 συμμετεχόντων, που αποτελεί αύξηση κατά 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Φέτος, το Βραβείο Τιμητικής Διάκρισης απονεμήθηκε στον Γερμανό Benjamin Breitkopf. Η συμμετοχή του αποτελείτο από μια οπτική έκθεση πάνω στην πολιτική, ιστορική και πολιτιστική κατάσταση αναφορικά με την επανάσταση στην Ουκρανία το 2014. Καταγράφει όχι μόνο τα μοναδικά χαρακτηριστικά των τοπίων της χώρας, τα αστικά τοπία και τους ανθρώπους, αλλά επίσης και τις πολιτιστικές καταβολές και πρακτικές, τις ιεροτελεστίες, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τις παραδόσεις, τα δημοτικά τραγούδια και τις αντικρουόμενες απόψεις. Όλα αυτά σε συνδυασμό, παρέχουν μια εις βάθος ματιά στην Ουκρανική πολιτιστική ταυτότητα μέσα σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών για αυτό το έθνος. Οι κριτές γοητεύθηκαν από την προσέγγιση του Breitkopf, που χρησιμοποιεί μια εγκατάσταση βιντεοσκόπησης τριών καναλιών, αντανακλώντας τα πολλαπλά επίπεδα και φωνές που παρουσιάζονται σε αυτό το έργο.

Όλες οι εικόνες που βραβεύθηκαν στον φετινό διαγωνισμό θα εκτεθούν στην έκθεση New Cosmos of Photography Tokyo Exhibition (29 Οκτωβρίου – 20 Νοεμβρίου 2016) όπου θα ανακηρυχθεί ο νικητής του Μεγάλου Βραβείου. Το Μεγάλο Βραβείο θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1 εκατομμυρίου ιαπωνικών γιέν και το δικαίωμα διεξαγωγής προσωπικής έκθεσης στο New Cosmos of Photography 2017. Οι υπόλοιποι νικητές βραβείων Αριστείας και Τιμητικών Διακρίσεων θα λάβουν επίσης χρηματικά έπαθλα και το δικαίωμα έκθεσης των καλύτερων δημιουργιών τους, κατά τη φετινή έκθεση.

“Είμαστε πανευτυχείς που βλέπουμε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό διεθνών φωτογράφων να συμμετέχουν στον διαγωνισμό New Cosmos of Photography”, σχολίασε ο Junko Kimura, General Manager of Corporate Social Responsibility, Canon Inc. “Καθημερινά, βλέπουμε εκατοντάδες εικόνες και σε αυτόν τον διαγωνισμό διευρύνουμε τους ορίζοντες της φωτογραφίας. Είναι εκπληκτικό να βλέπεις τους δημιουργικούς τρόπους και τις αναπάντεχες προοπτικές που χρησιμοποιούν οι συμμετέχοντες για να αποδώσουν τις ιδέες τους, μέσα από την εικόνα”.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.