XBLOG logo @2x

O Brian Krzanich εξηγεί τις αλλαγές στην Intel: “Προσαρμοζόμαστε”

Ο CEO της Intel, Brian Krzanich, εξήγησε, πρόσφατα, τις προκλήσεις που κατευθύνουν την πορεία της μεγαλύτερης εταιρείας ημιαγωγών στον κόσμο, κατά το επόμενο στάδιο του μετασχηματισμού της.

Συνόψισε την πρόοδο της Intel με την απλή φράση: «Προσαρμοζόμαστε».

O κος Krzanich μίλησε σε συνέντευξη που παρέθεσε στον assistant managing editor του Fortune, Adam Lashinsky, στα πλαίσια του Fortune Brainstorm Tech 2016 , που αποτελεί την ετήσια σύνοδο τεχνολογίας και ιδεών, που διοργανώνει ο συγκεκριμένος εκδότης.

Οι προκλήσεις που οδηγούν την Intel υπήρξαν το κεντρικό θέμα της παρουσίασης, διάρκειας 25 λεπτών. Ο Krzanich παρέθεσε τους στόχους των επιχειρηματικών τμημάτων data center και Internet of Things της Intel, το ρόλο της Intel ως παρόχου υψηλής ταχύτητας υπολογιστικών συστημάτων για αυτόνομα αυτοκίνητα, καθώς και την επιστροφή της εταιρείας στην αγορά της μνήμης.

Ο κος Krzanich εστίασε το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης στην «έκρηξη» των συσκευών και των δεδομένων που αυτά παράγουν. Επεσήμανε ότι, μέχρι το 2020, το Internet of Things θα περιλαμβάνει 50 δισεκατομμύρια συσκευές. Κάθε μία από αυτές τις συσκευές θα παράγει δεδομένα της τάξης του 1,5GB καθημερινά. Το μέσο αυτόνομο αυτοκίνητο θα παράγει περί τα 40GB δεδομένων κάθε λεπτό.

Όλα αυτά τα δεδομένα θα κατευθύνονται στα data center. Από τη δημιουργία όλων αυτών των δεδομένων από δισεκατομμύρια συσκευές, μέχρι την τελική τους επεξεργασία στα data center, η Intel διαδραματίζει έναν ρόλο, δήλωσε ο κος Krzanich.

«Το cloud κυριαρχείται όλο και περισσότερο από μηχανές … εκεί ακριβώς το Internet of Things απογειώνεται κι εκεί είναι που η εκμάθηση μηχανών θα παίρνει όλα αυτά τα δεδομένα – τα δεδομένα από την οδήγησή σας, από τα drones, από τα αθλήματα και θα αρχίζει να μαθαίνει από αυτά. Και εδώ ακριβώς έγκειται όλη η σημασία. Για αυτό το λόγο, η μνήμη, τα πράγματα και το data center συνδέονται μεταξύ τους».

Η συνέντευξη κάλυψε πολλά θέματα και έθιξε, μεταξύ άλλων, το μέλλον της Intel στον τομέα της φορητότητας, το ρόλο της στη διασφάλιση των δεδομένων, αλλά και στο στόχο της να αντανακλά καλύτερα την κοινωνία. Αναφέρθηκε στην Intel ως «μια μεγάλη Αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία. … Ακόμη και σήμερα, μεταξύ του 50 και 70% των προϊόντων μας κατασκευάζονται στις ΗΠΑ».

Ο κος Krzanich έκανε επίσης λόγο για τον Andy Grove, τον προηγούμενο ηγέτη της Intel, ο οποίος πέθανε μέσα στη χρονιά, λέγοντας ότι ο Grove συνήθιζε να λέει ότι οι άνθρωποι πρέπει να «προσαρμόζονται για να μην πεθάνουν».

Η συνέντευξη του Fortune υπήρξε αντικείμενο ενασχόλησης των media, αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, το πρωί της Τρίτης. Ιδού ορισμένα αποσπάσματα:

«Ο CEΟ της Intel λέει ότι το αυτοκίνητο είναι το νέο smartphone» (CNET): «Η ομιλία υπογράμμισε ότι τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα, τα οποία περιλαμβάνουν αυτό-οδηγούμενα οχήματα, θα χρησιμοποιούν δεδομένα για να οδηγούνται αυτόνομα, είναι ο επόμενος ορίζοντας για τον κλάδο του mobile. Τα αυτοκίνητα απαιτούν έναν κολοσσιαίο όγκο δεδομένων για το Internet of Things και τα πάντα γύρω μας είναι online και συνομιλούν μεταξύ τους».

«Ο CEO της Intel, Brian Krzanich εξηγεί το χειρότερο πράγμα του να είσαι CEO» (Yahoo Finance): «Δεν του αρέσουν πολλά από τα καθήκοντα της νέας του δουλειάς, που περιλαμβάνονται στην καθημερινή του λίστα, όπως ανέφερε. Αλλά εκείνο που αντιπαθεί κυρίως, είναι ο ενδυματολογικός κώδικας. «Είναι διαφορετικό να είσαι CEO. Πρέπει να ντύνεσαι καλύτερα. Δεν μου επιτρέπεται να έρχομαι στη δουλειά με σορτσάκι. Πρέπει να πηγαίνω σε συμβούλια» … Τα δύο πιο αγαπημένα του πράγματα στη δουλειά του είναι ότι, στην Intel συνεχίζει να φτιάχνει πράγματα και ότι οι κατασκευαστές, στην πλειοψηφία τους στις ΗΠΑ, επιλύουν πραγματικά δύσκολα μηχανολογικά κατασκευαστικά προβλήματα, όπως την κατασκευή απίστευτα μικρών chips στα 5 νανόμετρα».

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.