XBLOG logo @2x

Η Bose ηχογραφεί και πουλάει τα δεδομένα των χρηστών, σύμφωνα με αγωγή

Η Bose θα βρεθεί στα δικαστήρια, αφού ένας άντρας από το Illinois των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι η εταιρία συλλέγει δεδομένα από τους χρήστες χωρίς την συγκατάθεσή τους, και τα πουλάει σε τρίτους.

Σύμφωνα με τον ενάγων Kyle Zak, η Bose μέσω της εφαρμογής Connect για κινητά τηλέφωνα, συλλέγει στοιχεία για τον χρήστη, όπως τις προτιμήσεις του στη μουσική, και τα μοιράζεται με άλλες εταιρίες — συμπεριλαμβανομένης και μίας επιχείρησης που συλλέγει δεδομένα — χωρίς να ενημερώσει τους χρήστες.

Ο Zak αναφέρει ότι αγόρασε τα ασύρματα ακουστικά Bose QuietComfort 35 για $350 (έχουν έρθει και στην Ελλάδα) και ύστερα κατέβασε την εφαρμογή Bose Connect στο smartphone του η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το επίπεδο ακύρωσης θορύβου, να πραγματοποιούν ενημερώσεις λογισμικού και άλλες ενέργειες. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κάθε φορά που άνοιγε την εφαρμογή, αυτή σύλλεγε στοιχεία για τα τραγούδια που άκουγε και τα έστελνε σε τρίτους χωρίς να τον ενημερώσει.

«Οι προσωπικές ηχητικές προτιμήσεις κάποιου — συμπεριλαμβανομένης της μουσικής, του ραδιοφώνου, των podcasts και των διαλέξεων — παρέχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την προσωπικότητα, την συμπεριφορά, τις πολιτικές απόψεις και την προσωπική ταυτότητά του,» γράφουν στην αγωγή, κατηγορώντας την Bose για παραβίαση διαφόρων νόμων.

Ο Zak απ’ όλη αυτή την ιστορία θέλει να αποζημιωθεί οικονομικά και να σταματήσει την εταιρία από το να συλλέγει και να πουλάει τα δεδομένα των χρηστών χωρίς την άδειά τους. Η εταιρία, από την πλευρά της, διαψεύδει όλες τις κατηγορίες εις βάρος της, αναφέρει ότι είναι παραπλανητικές και ότι παν’ από όλα βάζει την εμπιστοσύνη των πελατών.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.