XBLOG logo @2x

BookBeast, Αγόρασε ή Πούλα τα παλιά σου βιβλία

Είσαι φοιτητής που χρειάζεται κάθε εξάμηνο νέα βιβλία που πολλές φορές είναι ιδιαίτερα ακριβά; Είσαι απλά… βιβλιοφάγος που όμως δε μπορείς να διαθέτεις πολλά χρήματα για την αγορά των βιβλίων που σε ενδιαφέρουν; Το BookBeast.gr είναι το site που θα σου δώσει τη λύση!

Ένα νέο site το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να κερδίσουν χρήματα, κάνοντας παράλληλα οικονομία!

Το BookBeast.gr φτιάχτηκε από φοιτητές και απευθύνεται περισσότερο σε φοιτητές, που έχουν βαρεθεί να ξοδεύουν μια περιουσία για βιβλία που χρησιμοποιούν μερικούς μήνες μόνο.

Πώς; Απλά γίνεσαι μέλος στο bookbeast.gr, και είτε καταχωρείς βιβλίο προς πώληση είτε αγοράζεις βιβλία που έχει καταχωρήσει άλλο μέλος του site! Η επικοινωνία γίνεται μεταξύ των μελών με email και το site δεν παρεμβαίνει καθόλου σε αυτήν.

Ενδιαφέρουσα ιδέα, προσωπικά θα ήθελα ωστόσο λίγο καλύτερη υλοποίηση και σχεδιασμό, το πολύ γκρι χρώμα με χαλάει λίγο στο site.

Αυτές τις μέρες μίλησα και με την Στέφη Βασιλοπούλου, μία εκ των δημιουργών του site, ρωτώντας την σχετικά με το bookbeast, πώς ήρθε η ιδέα κλπ.

Παραθέτω τα όσα μου είπε:

«Όλα ξεκίνησαν κατά την διάρκεια των σπουδών μου σε κολλέγιο της Αθήνας, όπου τα βιβλία που χρειάζονται οι φοιτητές είναι ιδιαίτερα ακριβά για τον μέσο φοιτητή, για παράδειγμα για ένα εξάμηνο μπορεί να χρειαστούν και 6 βιβλία, τα οποία κοστίζουν περίπου 50 ευρώ το καθένα… Σύνολο 300 ευρώ!

Σκέφτηκα, λοιπόν, γιατί να μην υπάρχει μια πλατφόρμα όπου θα μπορεί ο φοιτητής να πουλήσει τα βιβλία του προηγούμενου εξαμήνου για να κερδίσει χρήματα. Παράλληλα, θα μπορεί να αγοράσει τα βιβλία του επόμενου εξαμήνου σε καλύτερες τιμές.

Το site είναι 100% δωρεάν και δεν υπάρχει καμία χρέωση για τους φοιτητές. Εκείνοι είναι υπεύθυνοι για την αγορά ή την πώληση.

Απευθυνόμαστε κυρίως σε φοιτητές σε όλη την Ελλάδα που φοιτούν αυτήν την στιγμή ή σκοπεύουν να φοιτήσουν σε ιδιωτικά κολλέγια για πρώτο πτυχίο ή και μεταπτυχιακό, αλλά και σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Το σημαντικό είναι ότι οι χρήστες που πωλούν και αγοράζουν βιβλία βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί το project να ξεκίνησε με φοιτητικά βιβλία, αλλά τώρα έχει εξαπλωθεί σε κάθε είδος και τύπο βιβλίου».

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.