XBLOG logo @2x

BMW X1: Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες

Μετά από μήνες αναμονής, όπου έπρεπε να “μαντέψουμε” το τελικό σχήμα της νέας BMW X1 από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες και teasers, διέρρευσαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες. Η X1 που θα μπει στην παραγωγή είναι σχεδόν ίδια με το concept car που παρουσιάστηκε πέρσι, με μόνη (πετυχημένη) διαφοροποίηση στο σχεδιασμό των πίσω φωτιστικών σωμάτων .

Οι φωτογραφίες μας δίνουν για πρώτη φορά εικόνα και για το πως θα δείχνει το εσωτερικό της X1. Τυπικό εσωτερικό για BMW, θυμίζει αρκετά αυτό της X3, με την κεντρική κονσόλα να έχει μια ελαφριά κλίση προς τον οδηγό, τάση που ξεκίνησε η σειρά 7.

Για τεχνικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα, καθώς η BMW δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση. Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, η X1 θα εξοπλίζεται με 2λιτρους, 4κίλυνδρους κινητήρες με απόδοση 143 και 170 ίππους και με τον 3λιτρο 6κίλυνδρο με απόδοση 265 ίππων.

Για την Ελλάδα, μετά και τα νέα μέτρα για τα τεκμήρια, οι 2λιτροι φυσικά θα μονοπωλήσουν τις πωλήσεις. Για γνωστούς λόγους δεν χρειάζεται να αναλύσουμε περαιτέρω την ύπαρξη και diesel έκδοσης.

H X1 θα είναι ελαφρώς μικρότερη σε διαστάσεις από την X3 (110mm κοντύτερο, 60 mm στενότερο και140mm κοντύτερο) και θα πλασαριστεί ως μια πολυτελής εναλλακτική λύση στα καθιερωμένα VW Tiguan, Toyota RAV-4 και Honda CR-V. Στην ίδια κατηγορία ετοιμάζεται να μπει (μάλλον του χρόνου) και η Audi με το Q3.

Η επίσημη παρουσίαση της X1 θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο και οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν λίγους μήνες μετά.

BMW X1

BMW X1

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.