XBLOG logo @2x

BMW Vision Vehicle: Αυτό είναι το αυτοκίνητο του μέλλοντος

Για τον εορτασμό της 100ης επετείου της, η BMW παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο αυτοκίνητο που ονομάζεται Vision Vehicle και υποτίθεται σαν αυτό θα μοιάζουν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα σε 100 χρόνια. Το αυτοκίνητο αυτό είναι ότι πιο φουτουριστικό έχουμε δει μέχρι τώρα και είτε θα σας αρέσει πολύ είτε καθόλου.

Σύμφωνα με τη BMW, το Vision Vehicle είναι κάτι παραπάνω από ένα αυτοκίνητο. Είναι ένας υψηλής τεχνολογίας σύντροφος στα ταξίδια σας, εναρμονισμένος με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη του, και σχεδιασμένος για να παρέχει μέγιστη άνεση. Υπάρχει επίσης ένα σύστημα που οδηγάει μόνο του.

BMW Vision Vehicle (2)

«Ο οδηγός είναι σε συνεχή επικοινωνία με το όχημα σε ένα διαισθητικό και φυσικό τρόπο,» λέει η BMW. «Ταυτόχρονα, το όχημα βελτιώνει την αντίληψη του οδηγού και τον ή την μετατρέπει στον ‘Απόλυτο Οδηγό.’»

Η εταιρία αναφέρει ότι το σύστημα του οχήματος, που λειτουργεί σαν ψηφιακή βοηθό με το όνομα Companion, μαθαίνει τις αρεσκείες του οδηγού για να παρέχει πάντα τις σωστές συστάσεις βάσει τις προσωπικές προτιμήσεις του. Το όχημα στα πλάγια είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, και το εσωτερικό του από ανακυκλωμένα ή ανανεώσιμα υλικά.

BMW Vision Vehicle (3)

Οι λειτουργίες του Vision Vehicle δεν σταματούν εδώ. Έχει ακόμη τις δύο λειτουργίες Ease και Boost, ανάλογα το ταξίδι. Ενεργοποιώντας τη λειτουργία Ease οι μπροστινές θέσεις μετακινούνται για να βλέπει ο ένας τον άλλον πιο καλά, και το παρμπρίζ μεταμορφώνεται σε οθόνη για σερφάρισμα στο Διαδίκτυο ή προβολή ταινίας. Με τη Boost τα καθίσματα επιστρέφουν στη κλασική θέση τους και στο παρμπρίζ εμφανίζονται πληροφορίες όπως η ταχύτητα, οι στροφές και επισημαίνονται οι πεζοί και τα φανάρια.

Σίγουρα δεν θα δούμε ποτέ το συγκεκριμένο στην αγορά, αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε αν όντως έτσι θα μοιάζουν τα αμάξια σε έναν αιώνα.


Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.