XBLOG logo @2x

Η Vision Motorrad Next 100 της BMW είναι μια μηχανή για υπερήρωες

Η BMW Vision Motorrad Next 100 είναι μια μοτοσικλέτα για υπερήρωες του μέλλοντος. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία την παρουσίασε στο Λος Άντζελες και αποτελεί μέρος μιας concept σειράς με οχήματα που περιλαμβάνει και ένα φουτουριστικό αμάξι. Οι Γερμανοί γιορτάζουν τα 100 χρόνια ιστορίας τους και μέσω αυτής της σειράς μας δείχνουν πως θα είναι τα “επόμενα 100.”

Όπως κάθε concept όχημα που παρουσιάζεται, έτσι και αυτό έχει ριζοσπαστική μορφή και λειτουργία. Το κάλυμμά της είναι καλυμμένο με ανθρακονήματα και διαθέτει σχεδίαση μηχανής που συνήθως συναντάμε σε ταινίες (βλ. Tron: Legacy, The Dark Knight). Έχει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, υποστήριξη οδηγού και τεχνολογία αισθητήρων βασισμένη σε κάμερα.

Η BMW Vision Motorrad Next 100 χάρη στους αισθητήρες και το σύστημα αυτο-εξισορρόπησης θεωρείται μια μοτοσικλέτα που δεν πέφτει ποτέ. Για αυτό τον λόγο ο οδηγός δεν χρειάζεται να φοράει κράνος. Κατά συνέπεια η BMW σκέφτηκε να αντικαταστήσει το κράνος με το Visor, ένα ζευγάρι γυαλιών το οποίο εμφανίζει χρήσιμες πληροφορίες στον οδηγό.

Η BMW ξεκίνησε να παράγει μηχανές μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το brand των μηχανών της ονομάζεται Motorrad, και η πρώτη επιτυχημένη μηχανή που κυκλοφόρησαν είναι η “R32” το 1923, μετά τις αποτυχημένες Helios και Flink. Οι μηχανές ήταν πάντοτε στη καρδιά της BMW και η Vision Motorrad Next 100 αποτίει φόρο τιμής στην πρώτη της μοτοσικλέτα.

«Οι τεχνολογίες της BMW γίνονται εξυπνότερες κάθε μέρα. Μπορούν να μαθαίνουν από τους ανθρώπους και προσαρμόζονται αναλόγως,» είπε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, Harald Krueger, κατά την παρουσίαση της Vision Motorrad Next 100. Αν και δεν πρόκειται να δούμε αυτή την μηχανή σύντομα στους δρόμους, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι τα επερχόμενα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα BMW i8 Roadster και BMW iNEXT θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2021 – δηλαδή σε μόλις πέντε χρόνια από τώρα.

Σύμφωνα με υπάλληλο της BMW, ίσως την δούμε στην αγορά το 2035.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.