XBLOG logo @2x

Blogs.in.gr

Blogs.in.grΕδώ και μερικές μέρες άλλη μία υπηρεσία δημιουργίας και φιλοξενίας blogs ξεκίνησε τη λειτουργία της. Πρόκειται για το blogs.in.gr, του γνωστού portal in.gr του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Αν και είναι αρκετές μέρες που έχω δει την υπηρεσία, μόνο 4 blogs έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους, από τα οποία τα 3 ανήκουν σίγουρα σε υπαλλήλους του ΔΟΛ, το ένα του Γιάννη Γιαννόπουλου (ο γνωστός μας αρκούδος), το άλλο του Νίκου Βασιλάκου (πρόεδρος στην ΕΕΧΙ και αρχισυντάκτης βιβλίου και τεχνολογίας στο in.gr) και το τρίτο του Γιώργου Επιτήδειου (στέλεχος της Επιχειρηματικής Μονάδας Ψηφιακών Μέσων του ΔΟΛ).

Όπως διάβασα και στο BlogSpace σχετικά με την υπηρεσία blogs του in.gr, έχουν χρησιμοποιήσει την open source πλατφόρμα SubText, ενώ διαθέτει και RSS. Δεν έκανα εγγραφή για να δοκιμάσω την υπηρεσία και να γράψω περισσότερα πράγματα για αυτήν, αλλά όπως γράφει η magica κατά την εγγραφή ζητάει πολλά στοιχεία, πράγμα που βρίσκω λίγο αρνητικό. Αν ανοίξει κάποιος blog στην υπηρεσία του in.gr ας γράψει στα σχόλια του post τις εντυπώσεις του.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.