XBLOG logo @2x

Blog Comments: Μη βρίζετε!

Όλα τα σχόλια που γίνονται στα post του xblog.gr έρχονται και στο email μου, όπου και τα βλέπω για πρώτη φορά. Δε φαντάζεστε πόσο τσαντίζομαι όταν έρχονται υβριστικά σχόλια! Όχι υβριστικά για εμένα, που να λένε “Γιάννη είσαι μ@λ@κ@ς”, αλλά υβριστικά για το θέμα του post.

Για παράδειγμα, “κράζω” εγώ σε ένα post με κόσμιο τρόπο μία εταιρεία, ένα μαγαζί, κάτι τέλος πάντων, μπαίνει ο άλλος από κάτω και κράζει κι αυτός γιατί μπορεί να είχε μία εξίσου δυσάρεστη εμπειρία, με τη διαφορά ότι αυτός βρίζει. Δε θα σχολιάσει δηλαδή “Πράγματι, δεν συμπεριφέρονται σωστά μπλα μπλα μπλα”, αλλά “Ναι, είναι μ@λ@κες” και διάφορα άλλα γαλλικά.

Και καλά, το μ@λ@κ@ς είναι ίσως η πιο διαδεδομένη λέξη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, την ακούς να τη λένε από μικρά παιδιά μέχρι άτομα τρίτης ηλικίας, αλλά ρε παιδιά αποφύγετε τις ύβρεις στα σχόλια. Δεν είναι σωστό, χάνετε και χάνουμε το δίκιο μας βρίζοντας.

Υπάρχουν περιπτώσεις που, ανάλογα τη λέξη, μπορεί να μη διαγράψω το σχόλιο, αλλά να προσθέσω αστεράκια (*), πχ το “μ@λ@κ@ς” να το κάνω “μ*****ς”.

Επαναλαμβάνω: Αποφύγετε τις ύβρεις στα σχόλια, δεν είναι καλό. Μας διαβάζουν και μικρά παιδιά, που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο internet, παρέα με το μπαμπά ή τη μαμά. Ας μην είναι “μ@λ@κ@ς” η πρώτη λέξη που θα δουν σε σχόλιο.

Και κάτι άσχετο με τις ύβρεις, σχετικό με τα comments: Όσο μπορούμε να αποφεύγουμε τα greeklish.

[photo by ronsho]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.