XBLOG logo @2x

Το μερίδιο αγοράς της BlackBerry είναι και επίσημα στο 0%

Ακριβώς πριν από δέκα χρόνια, η BlackBerry ήταν κυρίαρχος της αγοράς με σχεδόν 50% μερίδιο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μαζί με τη Nokia κυριαρχούν στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, όμως και οι δύο εταιρίες δεν προσαρμόστηκαν γρήγορα στις νέες τάσεις και μας θύμισαν τι παθαίνεις άμα δεν προσαρμόζεσαι στα νέα δεδομένα.

Όλοι ξέρουμε ότι κανεί δεν έχεις κινητό της BlackBerry σήμερα, και τώρα η Gartner το επιβεβαίωσε. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρίας, το μερίδιο αγοράς της BlackBerry άγγιξε το 0.0%. Η Καναδέζικη κατασκευάστρια πούλησε 431 εκατομμύρια smartphones μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2016, εκ των οποίων τα 207,900 έτρεχαν το BlackBerry OS. Αυτό σημαίνει ότι το μερίδιο της είναι και επίσημα στο 0.0482%.



Το οικοσύστημα της BlackBerry έχει πεθάνει, και ακόμα και η εταιρία το έχει καταλάβει. Έχει χρόνια να λανσάρει νέο smartphone με BB10 OS και πλέον βασίζεται στο Android. Επίσης έχει σταματήσει να παράγει τα δικά της smartphones και τώρα κατασκευάστριες όπως η TLC θα πουλάνε κινητά με το όνομά της επάνω. Άραγε θα μπορέσει η TLC να κάνει τα BlackBerry ξανά μοδάτα;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.