XBLOG logo @2x

BitTorrent Live: Η νέα πλατφόρμα για web TV χωρίς lag

Όπως αναφέρει η BitTorrent, πάρα πολλοί παρακολουθούν τηλεόραση μέσω Διαδικτύου, όμως οι εταιρίες δεν έχουν κάνει κάτι για να βελτιώσουν τη μετάδοση ζωντανού βίντεο μέσω του Διαδικτύου. Αυτή τη στιγμή το HTTP Live Streaming (HLS) χρησιμοποιείται κατά κόρον για live video streaming, όμως υπάρχουν πολλά θέματα καθυστέρησης της εικόνας, γνωστά και ως lag.

Για αυτό η εταιρία ανακοίνωσε το BitTorrent Live, μια νέα πολυκαναλική πλατφόρμα για μετάδοση ζωντανού βίντεο που εκτείνονται σε ειδήσεις, αθλήματα, μουσική, τεχνολογία, και τη νεανική κουλτούρα. Το Live χρησιμοποιεί ένα ιδιόκτητο και κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας peer-to-peer πρωτόκολλο της BitTorrent για ζωντανή μετάδοση πολυμέσων σε πολλούς χρήστες το οποίο υπόσχεται να μεταδώσει βίντεο με καθυστέρηση μικρότερη των 10 δευτερολέπτων, χωρίς την ανάγκη για ακριβές υπηρεσίες CDN.

Ουσιαστικά, χρησιμοποιώντας το BitTorrent Live οι θεατές γίνονται επίσης και αναμεταδότες του βίντεο έτσι ώστε το βίντεο να μοιράζεται από πολλούς, να μην έχει κολλήματα και να είναι το ίδιο σταθερό με το παραδοσιακό βίντεο που προβάλλεται μέσω του αέρα στις τηλεοράσεις.

Το BitTorrent Live δοκιμαζόταν από το 2013 όμως φαίνεται ότι τώρα τελειοποιήθηκε και είναι έτοιμο να βγει στην αγορά. Για αρχή θα είναι δωρεάν για όλους όμως αργότερα θα προστεθούν premium και επί πληρωμή δυνατότητες. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει η εφαρμογή για Apple TV και μέσα στον Ιούνιο για iOS και Android.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.