XBLOG logo @2x

Η BitTorrent απολύει τους CEO, κλείνει το BitTorrent Now

Η BitTorrent απέλυσε τους δύο της CEO, έκλεισε το στούντιο παραγωγής στο Λος Άντζελες και εγκατέλειψε το BitTorrent Now, την φιλόδοξη υπηρεσία streaming πολυμέσων που λάνσαρε λιγότερο από έξι μήνες πριν. Οι αλλαγές ανακοινώθηκαν μέσω email που έστειλε ο ιδρυτής της εταιρίας Bram Cohen στους υπαλλήλους της νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με το Variety, το οποίο περιελάμβανε και μερικές απολύσεις μερικών άλλων υπαλλήλων.

Ο CFO (υπεύθυνος οικονομικών) Dipak Joshi αναλαμβάνει την θέση του CEO, και οι πρώην CEO Johnson και Delamar όχι μόνο έχασαν την δουλειά που τους ανατέθηκε τον Απρίλιο, αλλά έχασαν και την θέση τους στο διοικητικό συμβούλιο.

Οι δύο άντρες υποσχέθηκαν να στρέψουν την προσοχή της BitTorrent στην παραγωγή πολυμέσων, και λάνσαραν το BitTorrent Now λίγο μετά την νέα τους θέση. Δεν έγινε γνωστό από την εταιρία γιατί απολύθηκαν, όμως πηγές του Variety αναφέρουν ότι ήταν εκτός ελέγχου, “ρίχνοντας” εκατομμύρια δολάρια στο BitTorrent Now.

Η BitTorrent έγινε γνωστή σαν ένας τρόπος για να μοιράζεσαι ταινίες, σειρές και μουσική, αλλά η εταιρία όσες φορές προσπάθησε να μπει στην βιομηχανία του θεάματος απέτυχε: η εταιρία αναγκάστηκε να κλείσει το κατάστημα Torrent Entertainment Network το 2008 λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τους πελάτες, αργότερα λάνσαρε το δικό της δίκτυο ειδήσεων, μετά το ΒitTorrent Live για streaming βίντεο και αργότερα ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει τις δικές της σειρές. Δεν γνωρίζουμε τι σκοπεύει να κάνει η εταιρία στο μέλλον μετά τα σημερινά νέα, αλλά φαίνεται ότι αναστέλλονται τα σχέδιά της να μετατραπεί σε στούντιο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.