XBLOG logo @2x

Το “Πεντάμορφη και το Τέρας” είναι η πρώτη ταινία της Disney με gay ήρωα

Ο Josh Gad θέτει ένα νέο ορόσημο για τη Disney: ο χαρακτήρας LeFou που υποδύεται στη νέα ταινία Η Πεντάμορφη και το Τέρας θα είναι ο πρώτος gay χαρακτήρας της Disney.

Ο LeFou είναι ένας εκκεντρικός βοηθός-κολλητός του “κακού” Gaston (Luke Evans). Στη ταινία θα έχει τις στιγμές του, όπου θα τον δούμε να ανακαλύπτει την σεξουαλικότητά του.

«Ο LeFou είναι κάποιος που τη μία μέρα θέλει να γίνει ο Gaston και την άλλη μέρα θέλει να φιλήσει τον Gaston,» είπε ο σκηνοθέτης Bill Condon στο περιοδικό Attitude. «Είναι μπερδεμένος και δεν ξέρει τι θέλει. Είναι κάποιος που απλά ανακαλύπτει ότι έχει αυτά τα αισθήματα. […] Είναι μια ωραία, αποκλειστικά ομοφυλοφιλική στιγμή σε μια Disney ταινία.»

Ο τηλεοπτικός οικοδεσπότης Chris Parente έστειλε μήνυμα στον Gad μέσω του Twitter, ζητώντας του να επιβεβαιώσει ότι στη ταινία υπάρχει μια “αποκλειστικά ομοφυλοφιλική στιγμή” γράφοντας ότι «θα σήμαινε πολλά σε εμένα και στα ομοφυλόφιλα παιδιά παντού.» Ο Gad απάντησε στο tweet γράφοντας ότι είναι εξαιρετικά περήφανος για αυτό.

Η “Πεντάμορφη και το Τέρας” (Beauty and the Beast) είναι η νέα, πολυ-αναμενόμενη ταινία της Disney και έχουν ρίξει πολλά λεφτά για τους ηθοποιούς: η Emma Watson υποδύεται την Belle, ο Dan Stevens το τέρας, ο Luke Evans τον Gaston, ο Josh Gad τον LeFlou, ο Ian McKellen θα δανείσει την φωνή του στο ρολόι Cogsworth και ο Stanley Tucci τη δική του στο μαγικό πιάνο Cadenza.

Η ταινία έχει πρεμιέρα στις 16 Μαρτίου στην Ελλάδα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.