XBLOG logo @2x

Η Avast Software εξαγόρασε την AVG Technologies

Η Avast Software ολοκλήρωσε την εξαγορά της AVG Technologies, αναλαμβάνοντας να φροντίζει για την ασφάλεια 400 εκατομμύριων επιπλέον χρηστών. Οι δύο εταιρίες ασφαλείας είχαν ανακοινώσει την συμφωνία τον Ιούνιο φέτος, και τώρα αποκάλυψαν τι σημαίνει η εξαγορά για τους χρήστες της AVG.

«Θέλουμε οι πελάτες μας να είναι ήσυχοι ότι είτε χρησιμοποιούν AVG προϊόν είτε ένα Avast προϊόν, θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε,» είπε ο CEO της Avast, Vince Steckler. Οι δύο μάρκες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ξεχωριστά για το προσεχές μέλλον, και θα συνεχίσουν να δημιουργούν δωρεάν και επί πληρωμή προγράμματα ασφαλείας.

Η Avast πλέον προστατεύει το 40% των PC έξω από την Κίνα, όπου η Qihoo 360 κυριαρχεί. «Αν [οι χρήστες μας] ήταν μια χώρα, θα είχαμε τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο,» είπε ο Steckler.

Η Avast υπόσχεται να αναβαθμίσει την προστασία των εκατομμυρίων χρηστών της, ενώνοντας τα εργαστήριά της με της AVG και θεσπίζοντας ειδικές ομάδες που θα ασχολούνται με συγκεκριμένες ηλεκτρονικές απειλές. Αυτό περιλαμβάνει ομάδες που θα ασχολούνται με απειλές κοινωνικής μηχανικής και με ransomware, δηλαδή τις κυριότερες απειλές στις μέρες μας τόσο για κοινούς χρήστες όσο και για τις επιχειρήσεις.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι από ποτέ για να ξεγελάσουμε αυτούς που θέλουν να κάνουν κακό στους ανθρώπους online,» συμπλήρωσε ο CEO.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.