XBLOG logo @2x

«Αυτοί που Τόλμησαν»: Η πρωτότυπη σειρά επιστρέφει στο COSMOTE TV

Δώδεκα σπουδαίους ‘Έλληνες που διακρίθηκαν για το έργο τους στην ιατρική, τη λογοτεχνία, την ποίηση, την φιλοσοφία, παρουσιάζει ο νέος κύκλος επεισοδίων της σειράς ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, «Αυτοί που Τόλμησαν», που κάνει πρεμιέρα, την Δευτέρα 24 Απριλίου στις 22.00, στο COSMOTE HISTORY.

Μία υψηλών προδιαγραφών παραγωγή, η συνέχεια του «Αυτοί που Τόλμησαν» περιλαμβάνει πάνω από 100 μαρτυρίες διακεκριμένων ομιλητών και περισσότερα από 4.700 οπτικοακουστικά αρχεία τεκμηρίωσης, όπως βίντεο, φωτογραφίες και έγγραφα, που συνθέτουν τα πορτραίτα των 12 προσωπικοτήτων και ξετυλίγουν την πορεία της ζωής τους, αλλά και τα γεγονότα που τους οδήγησαν στην κορυφή. Για την προετοιμασία των επεισοδίων, χρειάστηκαν 225 ημέρες δημοσιογραφικής έρευνας και 93 ημέρες γυρισμάτων σε 18 πόλεις της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αφρικής.

Το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου, είναι αφιερωμένο στον Γιώργο Παπανικολάου (1883-1962), τον Έλληνα γιατρό, βιολόγο και ερευνητή, που είναι γνωστός ως ο άνθρωπος που ανακάλυψε την πρωτοποριακή διαγνωστική μέθοδο, Τεστ Παπ, σώζοντας τη ζωή εκατομμυρίων γυναικών παγκοσμίως. Το επεισόδιο φιλοξενεί αδημοσίευτο υλικό από το οικογενειακό αρχείο Παπανικολάου, αλλά και σπάνιο υλικό με τον ίδιο τον γιατρό εν δράσει.

Στα επόμενα επεισόδια του 2ου κύκλου «Αυτοί που Τόλμησαν», θα γνωρίσουμε τη ζωή και το έργο της Ιουλίας Μπίμπα, της μεγάλης ηρωίδας της Εθνικής αντίστασης, που ανατίναξε τη βάση της φιλοναζιστικής οργάνωσης ΕΣΠΟ, του οικουμενικού Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, του στοχαστή-φιλοσόφου Παναγιώτη Κονδύλη, που επηρέασε τα ρεύματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής διανόησης, του σπουδαίου επιστήμονα Διονύσιου Ίκκου, που θεμελίωσε την ειδικότητα της ενδοκρινολογίας στην Ελλάδα, του Μίνωα Καλοκαιρινού, του αρχαιολόγου που ανακάλυψε το παλάτι της Κνωσού, του Πέτρου Κόκκαλη του πρωτοπόρου χειρουργού, καθηγητή και μεγάλου ανθρωπιστή.

Ο 2ος κύκλος της σειράς ντοκιμαντέρ «Αυτοί που τόλμησαν» αποτελείται συνολικά από 12 ωριαία επεισόδια, που θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα βράδυ στις 22.00 και σε επόμενη προβολή κάθε Σάββατο στις 19.00. Μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY, τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Το τρέιλερ της νέας σειράς ντοκιμαντέρ εδώ:

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Αυτοί που τόλμησαν» εντάσσεται στις πρωτότυπες εκπομπές και σειρές ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, που θα κάνουν φέτος πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY, το μοναδικό ελληνικό κανάλι ντοκιμαντέρ, με επίκεντρο την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.