XBLOG logo @2x

Έχεις αυθαίρετο; Υπολόγισε το πρόστιμο που θα πληρώσεις με το iPhone σου!

Έχεις κάποιο αυθαίρετο κτίσμα; Τώρα χάρη στην εφαρμογή “Αυθαίρετα” μπορείς με το iPhone σου να υπολογίσεις το πρόστιμο που θα πρέπει να πληρώσεις, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο Ν.4014/2011, ενώ η εφαρμογή περιλαμβάνει και offline τη σχετική νομοθεσία σε PDF, αλλά και παραδείγματα και διευκρινίσεις που έχουν δοθεί έως τώρα.

Στην εφαρμογή υπάρχει link προς την αντίστοιχη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για τις τιμές ζώνης που απαιτούνται στον υπολογισμό.

Πώς γίνεται ο υπολογισμός του προστίμου;

Ο υπολογισμός του προστίμου που θα πρέπει να πληρώσεις γίνεται σύμφωνα με το έντυπο υπολογισμού που περιλαμβάνεται στο παράρτημα του Νόμου, ενώ υπολογίζονται και τα καταβαλλόμενα παράβολα που χρειάζονται για την αρχική δήλωση. Δίνονται επίσης τα πρόστιμα με την προβλεπόμενη έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής, ενώ αν το αυθαίρετο ακίνητο υπάγεται στην ειδική περίπτωση της παραγράφου 6β του άρθρου 24, αυτό επισημαίνεται σε πρόσθετη παράγραφο που περιλαμβάνει και τον αντίστοιχο υπολογισμό του προστίμου.

Σε ποιους απευθύνεται η εφαρμογή;

Το iPhone app απευθύνεται σε όσους θέλουν να κάνουν έναν προκαταρκτικό υπολογισμό του προστίμου που θα κληθούν να πληρώσουν, καθώς και σε μηχανικούς που θέλουν να έχουν άμεση απάντηση για το ύψος του προστίμου.

Για τη σωστή εφαρμογή του ν.4014/2011 οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθυνθούν σε Μηχανικό, ο οποίος θα αναλάβει τη συγκέντρωση των στοιχείων και των δικαιολογητικών που απαιτούνται τόσο για την αρχική δήλωση όσο και για τις τεχνικές εργασίες και μελέτες που πρέπει να υλοποιηθούν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η υποβολή όλων των στοιχείων γίνεται ηλεκτρονικά από τους Μηχανικούς και η προθεσμία για την υποβολή της αρχικής δήλωσης είναι μέχρι τις 30/11/2011.

Η εφαρμογή θα εμπλουτίζεται με κάθε νέο στοιχείο (παραδείγματα, εγκυκλίους κλπ.) και διατίθεται δωρεάν από το iTunes App Store.

Αυθαίρετα iPhone App

Αυθαίρετα iPhone App

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.