XBLOG logo @2x

Η Audi και η Volvo στρέφονται στο Android για τα αμάξια τους

Η Audi και η Volvo ανακοίνωσαν ότι στρέφονται στο Android και τις υπηρεσίες της Google για τα επόμενα αυτοκίνητά τους. Σε αντίθεση με άλλα συστήματα που απλά επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέουν το κινητό τους μέσω Bluetooth, τα επόμενα αμάξια των προαναφερόμενων εταιριών θα ενσωματώνουν το Android από την αρχή, δεν θα απαιτούν σύνδεση με κινητό και θα έχουν επιπλέον δυνατότητες.

Το Android θα τρέχει στο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης του αυτοκινήτου (infotainment), αλλά και στους ψηφιακούς πίνακες ελέγχου πίσω από το τιμόνι, και θα είναι σε θέση να ελέγχει τον κλιματισμό, την ηλιοροφή και τα παράθυρα. Και βεβαίως, αφού είναι Αndroid, οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν εφαρμογές, όπως το Spotify για αναπαραγωγή μουσικής, το Google Maps για πλοήγηση ή κάποια ψηφιακή βοηθό.

«Η συνεργασία με την Google αντιπροσωπεύει για εμάς ένα σημαντικό στρατηγικό βήμα. Η πλατφόρμα και οι υπηρεσίες της Google θα εμπλουτίσουν την εμπειρία του χρήστη, δίνοντας περισσότερες επιλογές προσωποποίησης, ενώ το Αndroid θα προσφέρει αυξημένη ευελιξία όσον αφορά τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης», δήλωσε ο Χένρικ Γκριν (Henrik Green), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Έρευνας και Εξέλιξης της Volvo Cars.

Με αυτή τη κίνηση το Android θα επεκταθεί στα αυτοκίνητα και λογικά θα κυριαρχήσει και αυτή την αγορά. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το Apple CarPlay θα μπορεί να τρέξει πάνω στο Android για όσους έχουν iPhone.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.