XBLOG logo @2x

Τι θα ανακοινώσει η Apple στο WWDC 2017;

Ως συνήθως, το συνέδριο προγραμματιστών Worldwide Developer Conference της Apple είναι προβλέψιμο: η εταιρία μιλάει για τις νέες εκδόσεις των iOS, macOS, tvOS και watchOS που βλέπουμε σε συσκευές τους επόμενους μήνες. Το WWDC 2017, όμως, θα είναι διαφορετικό. Παρότι δεν έχει διαρρεύσει τίποτα για το λογισμικό που θα ανακοινώσει στο φετινό συνέδριο, οι φήμες δεν σταματάνε να μιλάνε για νέα Mac, iPad ακόμα και για ένα έξυπνο ηχείο. Το λογισμικό μάλιστα δεν θα είναι φέτος το κύριο θέμα της Apple.

Το συνέδριο WWDC 2017 θα ξεκινήσει αύριο και θα διαρκέσει για τέσσερις μέρες (5 – 9 Ιουνίου). Η Apple την πρώτη μέρα θα αποκαλύψει το καινούργιο λογισμικό και τις επερχόμενες συσκευές. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τι θα ανακοινώσει.

Μία νέα συσκευή βασισμένη στο iOS

Η μεγαλύτερη ανακοίνωση που θα γίνει στο φετινό συνέδριο προγραμματιστών είναι ένα ηχείο που θα ενσωματώνει τη ψηφιακή βοηθό Siri. Το ηχείο θα είναι η απάντηση της Apple στα Amazon Echo και Google Home, και όπως αυτά τα ηχεία ή η Siri στο iPhone, θα μπορεί να τσεκάρει τον καιρό, να παίζει μουσική και να ελέγχει το έξυπνο σπίτι του χρήστη (τις συσκευές στη πλατφόρμα HomeKit). Μέχρι σήμερα όποιος είχε κάνει το σπίτι του «έξυπνο» έπρεπε να ρυθμίσει το iPad ή το Apple TV σαν κύρια συσκευή ελέγχου των HomeKit συσκευών.

Ο σχεδιασμός του ηχείου δεν έχει διαρρεύσει. Το Bloomberg αναφέρει ότι θα διαφέρει από τον ανταγωνισμό χάρη στην ανώτερη ποιότητα ήχου. Με το ηχείο της Siri αναμένεται να έχετε δυνατότερο, καθαρό ήχο σε σχέση με τα Echo ή Home, ενώ υπάρχει περίπτωση να διαθέτει και virtual surround ήχος που θα παρέχει μια πιο συναρπαστική εμπειρία. Τέλος, ακούγεται ότι η Apple θα ενσωματώσει και αισθητήρες για την ανίχνευση του περιβάλλοντα θορύβου έτσι ώστε το ηχείο να προσαρμόζει τον ήχο κατάλληλα όταν μιλάτε, αλλά αυτό το χαρακτηριστικό ίσως να μην είναι έτοιμο όταν η Apple ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή.

Οι φήμες ισχυρίζονται ότι το ηχείο μάλλον θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το έτος για να προλάβουν οι προγραμματιστές να βγάλουν συμβατές εφαρμογές πριν βγει στην αγορά.

Νέα MacBook

Ο Phil Schiller κατά την παρουσίαση του MacBook Pro με Touch Bar

Το ηχείο ίσως να μην είναι η μόνη συσκευή που θα παρουσιάσει ο Tim Cook και η ομάδα του αύριο. Η Apple φημολογείται ότι θα λανσάρει αναβαθμισμένα laptops, και σύμφωνα με το Bloomberg, θα έχουν μόνο αναβαθμίσεις στο hardware. Τόσο το MacBook Pro όσο και το 12-ιντσο MacBook θα αποκτήσουν Intel Core επεξεργαστές έβδομης γενιάς (Kaby Lake) για καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη αυτονομία, ενώ το Pro θα αποκτήσει επιτέλους 32 GB RAM, κάτι που θα εκτιμήσουν οι επαγγελματίες. Τέλος, η ίδια πηγή έχει αναφέρει ότι η Apple σκέφτεται να ανανεώσει το MacBook Air, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια πληροφορία που να υποστηρίζει αυτή τη φήμη. Αν υπάρξει αναβάθμιση στο Air μάλλον θα είναι στον επεξεργαστή.

Ένα 10,5” iPad

iPad Pro gaming

Ενώ η Apple συνήθως αναβαθμίζει τα iPad τον Μάρτιο, φέτος δεν έκανε τίποτα. Το iPad Pro έχει πλέον παλιώσει και η Apple πρέπει επειγόντως το αναβαθμίσει. Ευτυχώς, σύμφωνα πάλι με το Bloomberg, θα δούμε φέτος ένα νέο 10,5-ιντσών iPad Pro το οποίο θα αντικαταστήσει το 9,7-ιντσών iPad. Διάφορες πηγές αναφέρουν ότι το 10,5-ιντσών tablet θα ενσωματώνει τον επεξεργαστή A10X (μια αναβαθμισμένη έκδοση του chip του iPhone 7), στέρεο ηχεία όπως όλα τα Pro και LCD οθόνη ανάλυσης 2,224 x 1,668. Αυτή η ανάλυση είναι μεγαλύτερη από των 9,7-ιντσών iPad (2,048 x 1,536) αλλά μικρότερη από του 12.9-ιντσών iPad Pro (2,732 x 2,048).

Όσο για τα υπόλοιπα iPad, το 12.9-ιντσών μοντέλο αναμένεται να αναβαθμιστεί στο hardware, ενώ το iPad mini ίσως αποσυρθεί από την αγορά. Αν συμβεί αυτό, τότε θα υπάρχει το φθηνό iPad, το iPad Pro 10,5” και το Pro 12,5”.


Διαβάστε επίσης: Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του iPhone 8 μέσα σε μια θήκη


Το φετινό λογισμικό

Όπως είπαμε και στην αρχή, η Apple θα ανακοινώσει νέα iOS, macOS, tvOS και watchOS. Σε μια συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Jimmy Iovine της Apple είχε αναφέρει ότι το iOS 11 θα περιλαμβάνει μια αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής Μουσική η οποία θα περιλαμβάνει και βίντεο. Αυτή η εφαρμογή θα μπορεί να φιλοξενήσει τις τηλεοπτικές σειρές που ετοιμάζει η Apple. Ακόμη, υπάρχουν φήμες ότι το iOS για iPad θα λάβει σημαντικές αναβαθμίσεις. Ένα από τα χαρακτηριστικά που θα περιλαμβάνει είναι η υποστήριξη της γραφίδας Pencil σε κάθε εφαρμογή, για να μπορείτε για παράδειγμα να ζωγραφίζετε ιστοσελίδες, εικόνες στο Διαδίκτυο, μηνύματα και άλλα. Εφόσον η Apple λανσάρει τα iPad Pro σαν αντικαταστάτες των PC θα πρέπει να ενσωματώσει και άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά που δεν θα έχουν τα iPhone.

Για το macOS δεν ξέρουμε τίποτα απολύτως. Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι το Apple File System που λανσαρίστηκε φέτος στις συσκευές με iOS 10.3 θα φτάσει και στα Mac για να προσφέρει καλύτερες ταχύτητες και περισσότερη ασφάλεια. Επίσης δεν έχουμε ακούσει τίποτα για τα watchOS και tvOS.

Παρόλα αυτά, ένα είναι σίγουρο: η Apple θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στη τεχνητή νοημοσύνη. Η Apple πρόσφατα επένδυσε 200 εκατομμύρια δολάρια για να βελτιώσει τη Siri, επομένως έχει να δείξει πολλά πράγματα σχετικά με τη τεχνητή νοημοσύνη. Για παράδειγμα, χάρη στην εξαγορά του Turi, η Siri θα μπορεί να μάθει τις προτιμήσεις του χρήστη και θα προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, το iOS θα μπορεί να προσφέρει καλύτερες προτάσεις φωτογραφιών και μουσικής.

Οι κρυφοί άσοι του Cook

Apple Steve Jobs One More Thing

Δεν θα μας έκανε εντύπωση αν προς το τέλος της παρουσίασης ο Cook έλεγε το θρυλικό “One more thing…” Η Apple δεσμεύτηκε να λανσάρει πραγματικά Mac για τους επαγγελματίες, ως εκ τούτου θα μπορούσε να παρουσιάσει τα αναβαθμισμένα Mac Pro και iMac μετά τις παραπάνω αποκαλύψεις.

Το ανασχεδιασμένο Mac Pro δεν θα είναι θα ανακοινωθεί πριν το 2018, όμως η Apple θα μπορούσε να μιλήσει για το τελικό design ή τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Επίσης θα μπορούσε να αποκαλύψει τα νέα pro iMac που κυκλοφορήσουν αργότερα το 2017, ή το Mac Mini που τελικά έχει μέλλον μπροστά του. Όλα τα σταθερά Mac θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τον καινούργιο Intel Core i9 επεξεργαστή με 19 πυρήνες.

Τέλος, υπάρχει πιθανότητα η Apple να αποκαλύψει ένα προϊόν που τραυματίζει τους υπαλλήλους της: την απάντησή της στο Google Glass. Τα γυαλιά της Apple θα ενσωματώνουν επαυξημένη πραγματικότητα και θα κυκλοφορήσουν το 2018.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.