XBLOG logo @2x

WatchOS 3: Ανακοινώθηκε η νέα έκδοση για το Apple Watch

Το Apple Watch δεν είναι πολύ καιρό στην αγορά, ωστόσο η τρίτη έκδοση του λειτουργικού του συστήματος είναι ήδη εδώ. Η Apple ανακοίνωσε το WatchOS 3 το οποίο υπόσχεται να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη του Apple Watch και να ενσωματώνει νέα χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο WatchOS 3 είναι οι στιγμιαίες εφαρμογές, που όπως υποδηλώνει το όνομά τους, ανοίγουν αμέσως χωρίς οι χρήστες να χρειάζεται να περιμένουν για να φορτώσουν. Η Apple έδειξε τη μεγάλη διαφορά στο συνέδριο προγραμματιστών WWDC και το αποτέλεσμα εντυπωσίασε το κοινό. Στο watchOS 3, τα apps διατηρούνται στη μνήμη και τα δεδομένα τους ανανεώνονται στο παρασκήνιο.

Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό -για τους Αμερικάνους- είναι το «SOS». Άμα πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί του Apple Watch αυτό θα νομίζει ότι χρειάζεστε βοήθεια και θα καλέσει το 911 στις ΗΠΑ, θα βρει τη τοποθεσία και θα στείλει μήνυμα στους προκαθορισμένους φίλους σας για βοήθεια. Στη συνέχεια θα δείξει τα στοιχεία υγεία σας για να καταλάβουν οι γιατροί τι πρόβλημα αντιμετωπίζετε, το οποίο αποτελεί ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό.

Άλλα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το Control Center (παρόμοιο με το Control Center του iOS), νέα watchfaces, το Scribble που επιτρέπει το γράψιμο λέξεων με το δάχτυλο, την εφαρμογή Breathe που δείχνει τεχνικές χαλάρωσης και αναπνοής και υπάρχει επίσης μια νέα εφαρμογή για την ανταλλαγή των δραστηριοτήτων η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ανταγωνιστούν με φίλους τους, μοιράζοντας τις επιδόσεις τους στις καθημερινές δραστηριότητες τους.

Για τους προγραμματιστές, η Apple θα επιτρέπει την ενσωμάτωση του Apple Pay σε εφαρμογές τρίτων, την επεξεργασία δεδομένων άθλησης στο παρασκήνιο, τον χειρισμό του crown και θα δώσει νέα APIs για το ηχείο, το βίντεο και άλλα. Η beta έκδοση του watchOS 3 για προγραμματιστές είναι διαθέσιμη από σήμερα, ενώ η τελική έκδοση θα διατεθεί για όλους το Φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης για το νέο iOS 10 και macOS Sierra.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.