XBLOG logo @2x

Η Apple μεταφέρει τα κεντρικά της στην Αγγλία σε ιστορικό κτίριο

Η Apple μεταφέρει τα κεντρικά της στην Αγγλία στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Battersea, ένα ιστορικό κτίριο που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Λονδίνο και είναι μέρος ενός project ανάπλασης της περιοχής αξίας $10 δισεκατομμυρίων.

Η αμερικάνικη κατασκευάστρια θα μεταφέρει τα γραφεία της σε ένα κτίριο που μέχρι το 1983 λειτουργούσε σαν σταθμός παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος καίγοντας άνθρακα. Μια Μαλαισιανή κοινοπραξία εταιρειών το αγόρασε το 2013 και αυτή τη στιγμή ανακαινίζει το κτίριο δημιουργώντας γραφεία, μαγαζιά και διαμερίσματα πολυτελείας.

Η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου χάρηκε με την απόφαση της Apple, και την έλαβε σαν ψήφο εμπιστοσύνης στο Λονδίνο μετά τις πολιτικές αναταράξεις και το Brexit.

Η συμφωνία είναι μία από τις μεγαλύτερες στο χώρο των γραφείων τα τελευταία 20 χρόνια, με την Apple να καταλαμβάνει περίπου 464,510 τετραγωνικά μέτρα σε έξι ορόφους – σχεδόν το 40% των διαθέσιμων γραφείων του κτιρίου. Άλλες εταιρίες Πληροφορικής, όπως η Facebook και η Google, χτίζουν παρόμοια γραφεία στο Λονδίνο.

Η Apple θα μεταφερθεί στα νέα της γραφεία μέσα στο 2021, και 1,400 υπάλληλοί της από διάφορα γραφεία σε όλο το Λονδίνο θα μεταφερθούν στο Battersea.

Το Battersea (Μπάτερσι) είναι το μεγαλύτερο τούβλινο κτίριο στην Ευρώπη. Σχεδιάστηκε το 1930 από τους Sir Giles Gilbert Scott και J. Theo Halliday. Οι πρώτες δύο καμινάδες του ολοκληρώθηκαν το 1939, και οι άλλες δύο το 1955. Έχει εμφανιστεί στο εξώφυλλο του άλμπουμ Animals των Pink Floyd (1977), καθώς και σε διάφορες ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των Children of Men και The Dark Knight. Παρότι η Apple μεταφέρει τα Αγγλικά της γραφεία στο Battersea, τα κεντρικά της στην Ευρώπη παραμένουν στην Ιρλανδία.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.