XBLOG logo @2x

Η Apple ετοιμάζει τους δικούς της επεξεργαστές για Mac

Τις προθέσεις της Apple να κατασκευάσει τους δικούς της ARM επεξεργαστές για τα μελλοντικά laptops της σειράς MacBook αποκάλυψε το Bloomberg.

Η εταιρεία του Κουπερτίνο λέγεται ότι αυτή τη στιγμή αναπτύσσει τα νέα chips τα οποία πρόκειται να “αποφορτώσουν” τον κύριο επεξεργαστή από περιττές εργασίες, οδηγώντας έτσι σε μεγαλύτερη αυτονομία της μπαταρίας. Αυτά τα chips θα μπορούν να φορτώνουν πληροφορίες (όπως νέα emails, ενημερώσεις λογισμικού κτλ) στο παρασκήνιο, χωρίς να χρειάζεται να είναι ανοιχτό το υπόλοιπο σύστημα, αφού θα έχουν πρόσβαση στο WiFi και σε άλλο hardware του Mac.

Ο επεξεργαστής που αναπτύσσει η Apple έχει την κωδική ονομασία T310 και αναμένεται να διαδεχθεί το chip Apple Τ1 (ARM) που βρίσκουμε στα τελευταία MacBook Pro. Συγκεκριμένα, το T1 τροφοδοτεί το Touch Bar, τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID και το Secure Enclave στο οποίο αποθηκεύονται οι πληροφορίες συναλλαγών (Apple Pay) και τα βιομετρικά στοιχεία του χρήστη.

Η Apple φημολογείται ότι θα λανσάρει ανανεωμένα MacBook Pro φέτος με δυνατότερο hardware, και το T310 ίσως βρίσκεται μέσα σε αυτά. Τα τωρινά Mac διαθέτουν το χαρακτηριστικό “Power Nap” που φορτώνει πληροφορίες στο παρασκήνιο όταν ο υπολογιστής “κοιμάται” αλλά πρέπει να ανοίξει όλο το σύστημα για να τις φορτώσει.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.