XBLOG logo @2x

Υποδύθηκε υπάλληλο του Apple Store και έκλεψε 19 iPhone αξίας $16.130

Η Apple έχει επενδύσει εκατομμύρια στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, ωστόσο φαίνεται ότι η ασφάλεια δεν την απασχολεί και πολύ. Τα καταστήματά της τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει ο αγαπημένος στόχος των κλεφτών επειδή πολύ απλά μπαίνεις μέσα με μια μπλε μπλούζα και παίρνεις ό,τι θέλεις χωρίς να σε καταλάβουν.

Θύματα είναι τα καταστήματα Apple Store της Ν. Υόρκης. Το ένα κατάστημα βρίσκεται στο Broadway και τον Φεβρουάριο δυο άντρες και μια γυναίκα υποδυόμενοι τους υπαλλήλους βγήκαν έχοντας πάρει διάφορα iPhone αξίας $5.300. Τον Μάρτιο, άλλοι τρεις πήγαν στο ίδιο κατάστημα, εκ των οποίων μόνο ο ένας φορούσε τη χαρακτηριστική μπλε μπλούζα της Apple και κατάφερε να φτάσει το σημείο που αποθηκεύονται οι συσκευές και πήρε 59 iPhone 6s αξίας $44.000. Οι αρχές πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο κατάστημα έχει γίνει στόχος επειδή εκεί εκπαιδεύονται οι νέοι υπάλληλοι της εταιρίας, οπότε πολλά πρόσωπα μπορεί να μην είναι οικεία στους υπόλοιπους υπαλλήλους.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη την πρώτη μέρα του Ιουνίου στο Soho, όπου κάποιος μπήκε με μπλούζα με λογότυπο της Apple επάνω της, έκλεψε 19 iPhone αξίας $16.130 και έφυγε από το κατάστημα. Λέγεται ότι είχε και βοηθό ο οποίος πήρε τα iPhone. Το Apple Store στο Soho είναι αρκετά μεγάλο, οπότε θα είναι εύκολο για κάποιον να περάσει απαρατήρητος.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.