XBLOG logo @2x

Η Apple σταματάει την παραγωγή του δικού της αυτοκινήτου

Η Apple συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να τα βάλει με τις κλασικές δυνάμεις στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και για αυτό σταματάει την ανάπτυξη του δικού της αυτοκινήτου, σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, τα πλάνα της Apple άλλαξαν, και τώρα αντί να δημιουργήσει το δικό της αυτόνομο όχημα, επικεντρώνεται κυρίως στην ανάπτυξη λογισμικού οχημάτων.

Η Apple είχε ξεκινήσει το 2014 το project Titan για τη δημιουργία του δικού της αυτόνομου αυτοκινήτου και είχε προσλάβει 1,000 ειδικούς στα αυτοκίνητα για να δουλέψουν σε αυτό. Αυτή η ομάδα τώρα σιγά-σιγά διαλύεται και η εταιρία είτε τους απολύει, είτε τους αναθέτει σε άλλα πόστα είτε τους αφήνει να διαλέξουν αν θέλουν να μείνουν (έχουν προθεσμία μέχρι το 2017).

Η εταιρία φαίνεται ότι σταματάει τη δημιουργία του αυτοκινήτου λόγω διαφωνιών στην στρατηγική, στην ρευστή ηγεσία και στις προκλήσεις της βιομηχανίας.

Η Apple τώρα θα αναπτύσσει το λογισμικό, αν οι φήμες αληθεύουν, και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φτιάξει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, θα μπορεί να ενσωματώσει την τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID για να αναγνωρίσει το όχημα τον οδηγό και να φτιάξει ένα σύστημα για να βάζει ο οδηγός τον προορισμό από το iPhone του και το αμάξι να οδηγάει αυτόματα. Η εταιρία θα πρέπει να συνεργαστεί με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για να δοκιμάσει και να δημιουργήσει αμάξια συμβατά με την πλατφόρμα της.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.