XBLOG logo @2x

Σχεδόν οι μισές συσκευές που πουλήθηκαν τα Χριστούγεννα ήταν της Apple

Η Apple για άλλη μια φορά ξεπέρασε τον ανταγωνισμό και σημείωσε τα περισσότερα κέρδη, αφού σχεδόν οι μισές συσκευές που ενεργοποιήθηκαν την περίοδο των γιορτών φέτος ήταν δικές της. Αυτό σημαίνει ότι και φέτος οι περισσότεροι αποφάσισαν να δωρίσουν σε φίλους ή στον εαυτό τους ένα iPhone ή iPad.

Συγκεκριμένα, την περίοδο 19/12 – 25/12 το 44% των νέων συσκευών που ενεργοποιήθηκαν ήταν της Apple, δηλαδή τα διπλά απ΄ όσα ήταν της Samsung (~21%). Την τρίτη θέση παίρνουν οι συσκευές της Huawei με ποσοστό μόλις 3%, ενώ οι LG, Amazon, Oppo, Xiaomi και Motorola ακολουθούν με 2%.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά τις διαφημίσεις, ο κόσμος δεν φαίνεται να προτίμησε τα Pixel και Pixel XL της Google αφού το ποσοστό τους δεν αγγίζει καν το 2% και λείπει από το διάγραμμα της Flurry Analytics (η εταιρία της Yahoo που δημοσίευσε τα παραπάνω στοιχεία).

Όσο για τους τύπους των συσκευών, τα tablets σημείωσαν μια μικρή μείωση σε σχέση με πέρσι ενώ τα phablets αυξήθηκαν πολύ (τα smartphones με οθόνες από 5- έως 6.9- ίντσες), “τρώγοντας” ποσοστό από τα μικρότερα smartphones που είναι ξεκάθαρο ότι δεν τα προτιμάει πολύς κόσμος πλέον.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.