XBLOG logo @2x

Η Apple επενδύει $45 εκατομμύρια για τη δημιουργία νέου hardware

Η Apple φτιάχνει ένα νέο ερευνητικό κτίριο αξίας $45 εκατομμυρίων στο Πεκίνο, το οποίο θα επικεντρώνεται στη δημιουργία νέου hardware, σύμφωνα με αναφορά της Wall Street Journal.

Το πρώτο κινέζικο ερευνητικό κέντρο της εταιρίας θα απασχολεί 500 ανθρώπους για την ανάπτυξη hardware υπολογιστών, επικοινωνίας, ήχου και οπτικού εξοπλισμού, είπε η διαχειρίστρια επιτροπή της Zhongguancun -το “Silicon Valley” της Κίνας- σε ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο.

Ο CEO της εταιρίας, Tim Cook, επισκέφτηκε την Κίνα μέσα στον Αύγουστο και υποσχέθηκε ότι θα επενδύσει περισσότερα στη χώρα, ανοίγοντας ένα τέτοιο ερευνητικό κέντρο μέσα στο 2016. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

Το κέντρο αναμένεται να δημιουργηθεί στη περιοχή Wangjing του Πεκίνου, και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση της εταιρίας στην χώρα μετά την επένδυση $1 δισεκατομμυρίου στην Didi Chuxing, την κινέζικη “Uber” (υπηρεσία για κάλεσμα ταξί).

Η Κίνα είναι μια σημαντική αγορά, όμως η Apple συνεχώς συναντάει προβλήματα σε αυτήν. Μετά την πτώση των πωλήσεών της στην Κίνα, οι Κινεζικές αρχές έκλεισαν τις υπηρεσίες iBooks και iTunes Movies στις αρχές του 2016 αναγκάζοντας τον Tim Cook να επισκεφτεί την χώρα δύο φορές για να βρει λύση. Παρά αυτά τα ζητήματα ο Cook είπε τον Αύγουστο ότι η Apple παρέμεινε «πολύ αισιόδοξη για τις μακροπρόθεσμες ευκαιρίες στην Κίνα.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.