XBLOG logo @2x

Apple Park: Δείτε τα νέα, εντυπωσιακά γραφεία της Apple

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Apple, το Apple Park (γνωστό και ως Campus 2), είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του τον Απρίλιο, όπως έκανε γνωστό η ίδια η εταιρεία. Η μεταφορά των 12,000 εργαζομένων στα νέα γραφεία υπολογίζεται να διαρκέσει 6 μήνες, ενώ κάποια μικρά έργα θα συνεχιστούν μέχρι το καλοκαίρι.

Για να τιμήσει τον Steve Jobs, ο οποίος εάν ζούσε θα γινόταν σήμερα (24/2) 64 ετών, η Apple ονόμασε το θέατρο στο Apple Park “Steve Jobs Theater.” Το θέατρο βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του πάρκου με υπέροχη θέα και πολλά δέντρα να το πλαισιώνουν. Άλλα κτίρια που ανακοίνωσε η Apple είναι ένα Apple Store και μια καφετέρια τα οποία θα είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες.

Το πάρκο είναι 175 στρέμματα και τροφοδοτείται εξολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το κεντρικό κτίριο του πάρκου θα τροφοδοτεί για παράδειγμα από 17 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας. Η Apple αποφάσισε επίσης να αντικαταστήσει 5.000 τετραγωνικά ασφάλτου με πράσινα φυτά, ενώ θα υπάρχουν 9,000 χιλιάδες αυτόχθονα φυτά και δέντρα που αντέχουν στην ξηρασία.

Το πάρκο το είχε οραματιστεί ο Steve Jobs ως ένα κέντρο για τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.