XBLOG logo @2x

Η Apple θα ανακοινώσει εντυπωσιακά Mac στις 27 Οκτωβρίου

Η Apple θα διοργανώσει μια νέα εκδήλωση στις 27 Οκτωβρίου όπου θα αποκαλύψει τη νέα γενιά υπολογιστών Mac, σύμφωνα με αναφορά του Recode. Τα Mac έχουν καιρό να αναβαθμιστούν, και ειδικότερα η ναυαρχίδα MacBook Pro η οποία έχει να ανανεωθεί από το 2012.

Την τελευταία φορά που αναβαθμίστηκε το MacBook Pro απόκτησε Retina οθόνη και το Force Touch trackpad. Τώρα φημολογείται ότι θα γίνει λεπτότερο και ότι θα αποκτήσει μια νέα οθόνη αφής πάνω από το πληκτρολόγιο η οποία θα αντικαταστήσει την σειρά πλήκτρων Fn. Σύμφωνα με τις φήμες, αναλόγως την εφαρμογή θα εμφανίζονται τα κατάλληλα εικονίδια – για παράδειγμα στο iTunes θα εμφανίζονται τα κουμπιά ελέγχου μουσικής.

Τόσο το iMac, όσο και τα MacBook Air και MacBook Pro αναμένεται να αναβαθμιστούν για να αποκτήσουν ανταγωνιστικό hardware. Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει και ένα νέο monitor ανάλυσης 5K που θα συνοδεύει το Mac Pro για την επεξεργασία 4K βίντεο.

Οι πωλήσεις των Mac υπολογιστών έχουν πέσει, όπως και η παγκόσμια αγορά προσωπικών υπολογιστών, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρία IDC. Μέσα στο δεύτερο τρίμηνο, οι πωλήσεις των Mac έπεσαν στα 4.4 εκατομμύρια από τα 4.8 εκατομμύρια την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος. Οι περισσότεροι χρήστες πιθανότατα περιμένουν να αγοράσουν νέο υπολογιστή μόλις η Apple λανσάρει νέα μοντέλα. Και τώρα είναι η ώρα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.