XBLOG logo @2x

Apple: Τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά που αφαίρεσε από το νέο MacBook Pro

Μέσα στο 2016 η Apple είχε αρκετό «θάρρος.» Αρχικά αφαίρεσε την θύρα ακουστικών από τα iPhone 7, και τώρα “σκότωσε” κάποια βασικά χαρακτηριστικά που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται κατά κόρον στους υπόλοιπους υπολογιστές αλλά όχι στα ολοκαίνουργια MacBook Pro με Touch Bar.

Εντύπωση κάνει ότι η εταιρία παρότι είχε το «θάρρος» να αφαιρέσει το jack ακουστικών από το iPhone, στο νέο MacBook παραμένει στα πλάγια. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά που αφαίρεσε:

SD κάρτες

Πολλά -βασικά- πράγματα στον κόσμο της Apple χρειάζονται αντάπτορα για δουλέψουν: για να έχετε DVD drive πρέπει να αγοράσετε USB drive, για να έχετε πολλές USB θύρες στο MacBook χρειάζεστε hub και για να έχετε είσοδο ακουστικών στο iPhone χρειάζεστε το dongle που σας δίνει με την αγορά του κινητού. Και τώρα, για να χρησιμοποιείτε κάρτες SD στο MacBook Pro θα πρέπει να αγοράσετε έναν USB αντάπτορα. Φυσικά αυτή η κίνηση είναι απλά απογοητευτική για πολλούς φωτογράφους που χρησιμοποιούν SD κάρτες σε καθημερινή βάση.

MagSafe

Όπως το MacBook 12-ιντσών, έτσι και τα νέα 13″ και 15″ MacBook Pro δεν χρησιμοποιούν τον φορτιστή MagSafe της Apple. Αντιθέτως, για την φόρτιση των laptops η εταιρία δίνει ένα απλό USB Type-C καλώδιο χωρίς μαγνήτες. Για τους παλιούς χρήστες Mac, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που θα τους λείψει επειδή μπορούσαν, χωρίς να κοιτάξουν την θύρα, να βάλουν τον φορτιστή με ευκολία.

HDMI

Η Apple αφαίρεσε από τα φετινά MacBook Pro και τις θύρες εξόδου εικόνας για χάρη των υποδοχών USB Type-C που μεταφέρουν εικόνα, δεδομένα και ενέργεια. Όσοι έχετε monitors με USB Type-C θα μπορείτε να συνδέσετε το Mac με ένα μόνο καλώδιο, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να αγοράσετε έναν USB Type-C σε HDMI… αντάπτορα.

USB 3

Κοιτάχτε γύρω σας και δείτε πόσες συσκευές έχετε που χρησιμοποιούν USB 3. Φλασάκια, σκληροί δίσκοι, ποντίκια, πληκτρολόγια, καλώδια κινητών και άλλα χρειάζονται τη κλασική USB 3 θύρα που λείπει από τα νέα MacBook Pro. Για όλες αυτές τις συσκευές θα χρειαστείτε… -σωστά μαντέψατε- έναν αντάπτορα.

Μπόνους: Λογότυπο

Για χρόνια, το λογότυπο των MacBook φώτιζε κάθε φορά που ο χρήστης τα χρησιμοποιούσε, κάνοντάς τα να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα laptops. Από το MacBook του 2015, όμως, και μετά η Apple σταμάτησε να βάλει φωτιζόμενο λογότυπο, και επομένως ούτε στα MacBook Pro με Touch Bar φωτίζει. Αν και δεν είναι μια σημαντική έλλειψη, είναι κάτι που θα λείψει στους παλιούς χρήστες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.