XBLOG logo @2x

iPhone SE: Η Apple ανακοίνωσε το φθηνότερο iPhone της

Η Apple παρουσίασε επίσημα αυτό που περιγράφει ως «το πιο ισχυρό 4-ιντσο κινητό» στον κόσμο: το iPhone SE. Ουσιαστικά είναι ένα iPhone 6s στο σώμα του iPhone 5s.

iPhone SE: Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Πιο αναλυτικά, το iPhone SE ενσωματώνει το chipset Apple A9 που συνοδεύονται από τον συνεπεξεργαστή κίνησης M9 όπως το iPhone 6s, 4-ιντσών οθόνη με ανάλυση 1136 x 640 pixels (326 ppi), 12-megapixels κάμερα (διάφραγμα ƒ/2.2) με υποστήριξη για πανοραμικές φωτογραφίες μέχρι 63-megapixels και εγγραφή 4K βίντεο στα 30 fps με αυτόματη εστίαση, 1.2-megapixels εμπρόσθια κάμερα (διάφραγμα ƒ/2.4) με HD βίντεο, βαρόμετρο, αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID και NFC chip για την υπηρεσία πληρωμών Apple Pay.

Να σημειώσουμε ότι απουσιάζει η λειτουργία 3D Touch του iPhone 6s.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του νέου iPhone συμπληρώνονται με τα Bluetooth 4.2, VoLTE, 802.11ac WiFi όπως στο iPhone 6s, τη μικρή μπαταρία των 1,642 mAh και με την υποστήριξη των Live Photos και της λειτουργίας “Hey Siri” που είδαμε για πρώτη φορά στο 6s. Το λειτουργικό σύστημα του κινητού δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τη τελευταία έκδοση του iOS (9.3).

iPhone SE: Τιμές & Διαθεσιμότητα

iPhone SE box

Το iPhone SE θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις αρχές του Απριλίου σε ασημί (Silver), γκρι (Space Gray), χρυσό (Gold) και ροζέ (Rose Gold) χρώμα – στις πρώτες χώρες θα λανσαριστεί στις 31 Μαρτίου και έως τα τέλη Μαΐου θα πωλείται σε 100 συνολικά χώρες. Το μοντέλο με τα 16 GB χωρητικότητας θα κοστίζει $399, ενώ αυτό με 64 GB μνήμη θα έχει τιμή $499.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.