XBLOG logo @2x

Η Apple ανακοίνωσε το πρώτο iPad Pro με οθόνη 9.7″

Η Apple σε προγραμματισμένη εκδήλωση ανακοίνωσε το νέο iPhone SE, το φθηνότερο κινητό της, καθώς και το iPad Pro με οθόνη 9,7-ιντσών. Το νέο tablet έρχεται για να αντικαταστήσει τη σειρά iPad Air και χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι διαθέτει «τη δύναμη ενός PC, και τη δύναμη πέρα από αυτήν.»

Το νέο iPad Pro είναι πολύ ελαφρύ, καθώς το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 450 γραμμάρια, και παράλληλα έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις με το iPad Air 2, το οποίο διαθέτει πιο ελκυστικό προς τους καταναλωτές μέγεθος σε iPad.

iPad Pro 9.7″: Το hardware

Το σημαντικότερο κομμάτι επάνω σε ένα tablet είναι η οθόνη. Η Apple έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην οθόνη του iPad Pro και για αυτό η οθόνη του πλέον αντανακλά 40% λιγότερο σε σύγκριση με του iPad Air 2, διαθέτει τα μεγαλύτερα επίπεδα φωτεινότητας από οποιοδήποτε άλλο tablet που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά και ενσωματώνει oleophobic επικάλυψη για να μην εμφανίζονται οι δαχτυλιές. Επιπλέον, η αμερικάνικη εταιρία παρουσίασε τη τεχνολογία “True Tone Display” χάρη στην οποία η συσκευή “αντιλαμβάνεται” την χρωματική θερμοκρασία στον φωτισμό του φυσικού περιβάλλοντος και έτσι προσαρμόζει κατάλληλα τον φωτισμό. Τέλος, ο Phil Schiller της Apple θύμισε το νέο χαρακτηριστικό του iOS 9.3 που το βράδυ μειώνει το μπλε φως που εκπέμπει η οθόνη για μια πιο ξεκούραστη εμπειρία θέασης.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του 9.7″ iPad δεν διαφέρουν πολύ από του μεγαλύτερου 12.9″ iPad. Πιο αναλυτικά, ενσωματώνει τον επεξεργαστή Apple A9X μαζί με τον συνεπεξεργαστή κίνησης M9, 12-megapixels κάμερα (διάφραγμα ƒ/2.2) με True Tone flash με υποστήριξη των κινούμενων φωτογραφικών Live Photos και εγγραφής 4K βίντεο, 5-megapixels εμπρόσθια κάμερα (διάφραγμα ƒ/2.2) με HD βίντεο, βαρόμετρο, Touch ID, σύστημα τεσσάρων ηχείων (παράγει τη διπλάσια ένταση σε σχέση με το iPad Air 2) και μπαταρία με αυτονομία 10 ωρών. Τρέχει το iOS 9.3 και υποστηρίζει το Apple Pay.

iPad Pro 9.7″: Τα αξεσουάρ και οι τιμές

Apple iPad Pro 9.7 in office

Το νέο iPad Pro με οθόνη 9.7″ θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου (οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 24/3) σε 4 διαφορετικά χρώματα (ασημί, γκρι, χρυσό και ροζ) και σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις (32/128/256 GB) ανάλογα με τη χωρητικότητα που χρειάζεται ο χρήστης. Η Apple αποκάλυψε ότι το μοντέλο των 32 GB θα κοστίζει 599$, ενώ τα iPad Pro των 128 και 256 GB θα κοστίζουν $749 και $899 αντίστοιχα.

Το tablet θα συνοδεύεται από το επίσημο πληκτρολόγιο Smart Keyboard και θα υποστηρίζει τη γραφίδα Apple Pencil (€129) για τους επαγγελματίες και τους καλλιτέχνες. Θα υπάρχει επίσης ένας αναγνώστης SD καρτών και ένας USB αντάπτορας για κάμερες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.