XBLOG logo @2x

Apple iOS 8, Αλλαγές και νέα χαρακτηριστικά

Κατά τη διάρκεια του WWDC 2014 στο San Francisco η Apple παρουσίασε το iOS 8 και τις αλλαγές και τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει η νέα έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος.

To νέο λειτουργικό φέρνει νέα feature και βελτιώσεις όπως η ικανότητα να αλληλεπιδρά καλύτερα με το OS X Yosemite που μόλις ανακοινώθηκε. Το feature που επιτρέπει στο iOS 8 να αλληλεπιδρά με το OS X Yosemite ονομάζεται Handoff.

Το notification center γίνεται πιο διαδραστικό αφού πλέον όταν σας έρχεται μια ειδοποίηση και κάνετε κάτι άλλο παράλληλα θα σας επιτρέπει για παράδειγμα να απαντήσετε στο μήνυμα που ήρθε εκείνη την ώρα ή να κάνετε ένα like στο facebook, να απαντήσετε στο email κλπ.

Το iMessage έχει βελτιωθεί επίσης φέρνοντας audio και video messages απευθείας μέσα από το app και πλέον μπορεί να ανταγωνιστεί καλύτερα το Whatsapp. Όμως, η Apple αποφάσισε να συναγωνιστεί και το Snapchat κατά κάποιον τρόπο καθώς υπάρχει επιλογή να σβηστούν αυτόματα κάποια μηνύματα μετά από λίγο καιρό.

Όπως περιμέναμε το νέο iOS φέρνει και τη HealthKit σουίτα που συγκεντρώνει τις πληροφορίες που συλλέγονται από tracking apps. H Apple έχει συνεργαστεί με τρίτους εταίρους, όπως η Nike για το HealthKit.

Το πληκτρολόγιο στο iOS 8 έχει αλλάξει επίσης και προβλέπει πιο αποτελεσματικά τις λέξεις που θέλει να γράψει ο χρήστης.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι το iOS θα επιτρέπει επιτέλους να εγκαταστήσετε third-party keyboards. Αυτό σημαίνει ότι πληκτρολόγια όπως SwiftKey και Swype θα μπορούν πολύ σύντομα να εγκατασταθούν στα iPhone και τα iPad.

Ένα extention στο AirDrop επιτρέπει στις iOS 8 συσκευές να μοιράζονται πλήθος εργασιών και δεδομένων με OS X Yosemite συμπεριλαμβανομένων κλήσεων, μηνυμάτων, αρχείων κλπ.

Το iCloud Drive που μόλις ανακοινώθηκε θα είναι ενσωματωμένο και στο iOS 8 και έρχεται να συναγωνιστεί υπηρεσίες όπως το DropBox. Το iCloud Drive επιτρέπει τον συγχρονισμό αρχείων σε όλες τις συσκευές σας.

Διαβάστε αναλυτικά για τα νέα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του iOS 8 στο techblog.gr.

Η developer έκδοση του iOS 8 είναι διαθέσιμη από σήμερα, ενώ επίσημα το iOS 8 θα είναι διαθέσιμο για download το φθινόπωρο.

Το iOS 8 θα μπορεί να εγκατασταθεί στις εξής συσκευές: iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPod touch 5th generation, iPad 2, iPad with Retina Display, iPad Air, iPad mini, iPad mini with Retina display.

Όπως καταλαβαίνετε, το iPhone 4 δεν θα πάρει το update σε iOS 8.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.