XBLOG logo @2x

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 10, αλλά με προβλήματα

Η Apple κυκλοφόρησε επίσημα το iOS 10 για τα συμβατά iPhone, iPad και iPod touch, ωστόσο παρότι πέρασε καιρό δοκιμάζοντάς το, εμφανίστηκαν αμέσως τα πρώτα προβλήματα.

Οι πρώτες αναφορές ισχυρίζονται ότι οι συσκευές “πάγωσαν” μόλις εγκατέστησαν την μεγάλη αναβάθμιση και δεν μπορούσαν να ενεργοποιηθούν. Η Apple έσπευσε να επιβεβαιώσει το πρόβλημα και δήλωσε ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό χρηστών επηρεάστηκε και ότι τώρα το διόρθωσαν.

Όσοι εγκατέστησαν το iOS 10 και τους παρουσιάστηκαν προβλήματα θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

  • Συνδέστε τη συσκευή με τον υπολογιστή μέσω USB και ανοίξτε το iTunes
  • Αναγκάστε την συσκευή να κάνει επανεκκίνηση πατώντας παρατεταμένα το κεντρικό κουμπί και το κουμπί ενέργειας για 10-15 δευτερόλεπτα μέχρι η συσκευή να ενεργοποιηθεί σε κατάσταση επαναφοράς
  • Στο iTunes στον υπολογιστή θα ερωτηθείτε άμα θέλετε να κάνετε επαναφορά ή ενημέρωση λογισμικού – επιλέξτε επαναφορά. Αυτή η κίνηση διαγράφει όλα τα δεδομένα σας! Σιγουρευτείτε ότι έχετε κάνει back-up πριν το πατήσετε!

Αν μετά την επαναφορά το πρόβλημα δεν επιλυθεί επαναλάβατε τα βήματα. Άμα και πάλι δεν φτιάξει, πηγαίνετε την συσκευή σε κάποιο κατάστημα της Apple ή σε αυτό που το αγοράσατε.

Άλλοι χρήστες δηλώνουν ότι δεν έχουν ήχο, δεν εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις των νέων μηνυμάτων, έχουν χαθεί οι στοίχοι των τραγουδιών και άλλα. Λογικά η Apple σε καμιά εβδομάδα θα στείλει νέο update για να τα διορθώσει.

Τα μοντέλα που υποστηρίζουν το iOS 10 είναι τα iPhone 5, iPod touch 6ης γενιάς, iPad 4, iPad Air, iPad Pro, iPad mini 2 και τα νεότερα μοντέλα τους. Σύμφωνα με την Apple, το iOS 10 είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση του iOS μέχρι τώρα και φέρνει επανασχεδιασμένη οθόνη κλειδώματος, “πλουσιότερες” ειδοποιήσεις, γρήγορη αλληλεπίδραση με εφαρμογές, επέκταση των δυνατοτήτων του 3D Touch, υποστήριξη τρίτων εφαρμογών για τη Siri, βελτιωμένο πληκτρολόγιο, βελτιωμένη εφαρμογή Photos, extensions για τους Χάρτες, νέο περιβάλλον για τα Apple Music και News, νέα χαρακτηριστικά στο Messages και άλλα.

Παράλληλα, η Apple κυκλοφόρησε και το watchOS 3 για το Apple Watch το οποίο βελτιώνει γενικά τις επιδόσεις του ρολογιού, και επιπλέον φέρνει το Dock για να εμφανίζετε τις αγαπημένες σας εφαρμογές με το σύρσιμο από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα πάνω, μπορείτε να γράψετε με το δαχτυλικό όπως στο Android Wear 2.0 (λειτουργια Scribble), μπορείτε να αλλάξετε complications/watchface ευκολότερα και το Apple Pay λειτουργεί τώρα και με εφαρμογές τρίτων προγραμματιστών.

Πληροφοριακά, το macOS Sierra θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.