XBLOG logo @2x

Η Apple επενδύει $1 δις σε κινέζικη εταιρία για ταξί

Η Apple επένδυσε $1 δισεκατομμύριο στην Didi Chuxing, την μεγαλύτερη κινέζικη υπηρεσία για κάλεσμα ταξί. Με αυτή τη κίνηση η Apple όχι μόνο θα κατανοήσει καλύτερα την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά τις ΗΠΑ, αλλά θα κάνει και το πρώτο μεγάλο βήμα στο χώρο των μεταφορών και της αυτοκίνησης.

«Κάνουμε αυτή την επένδυση για διάφορους στρατηγικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας να μάθουμε περισσότερα για διάφορα τμήματα της κινέζικης αγοράς,» είπε ο Apple CEO Tim Cook στο Reuters. «Φυσικά, πιστεύουμε επίσης ότι θα ευνοήσει το επενδυτικό κεφάλαιο με τη πάροδο του χρόνου.»

Η επένδυση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει λάβει ποτέ η Didi. Η Didi Chuxing, γνωστή και με το παλιό όνομα Didi Kuaidi, είναι μακράν η μεγαλύτερη υπηρεσία αυτού του τύπου στη Κίνα, αφού το μερίδιό της στην αγορά των ταξί ξεπερνάει το 87%. Η υπηρεσία έχει πάνω από 300 εκατομμύρια χρήστες σε πάνω από 400 κινέζικες πόλεις και πραγματοποιούνται 11 εκατομμύρια κλήσεις κάθε μέρα μέσω αυτής.

Η Apple δεν ασχολείται πολύ με την αγορά των μεταφορών, όμως φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει ένα δικό της αυτόνομο αυτοκίνητο μέσα σε λίγα χρόνια. Αυτή τη στιγμή αναπτύσσει το σύστημα πληροφοριών και διασκέδασης CarPlay για το ταμπλό των αυτοκινήτων το οποίο συνδέεται με τα iPhone των οδηγών για να πραγματοποιεί διάφορες ενέργειες. «Αυτό κάνουμε σήμερα στην αγορά των αυτοκινήτων, οπότε θα δούμε τι μας επιφυλάσει το μέλλον,» λέει ο Cook.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.