XBLOG logo @2x

Γιατί η Apple πλήρωσε $1.5 εκατ. για το iCloud.net;

Τα domain names, δηλαδή τα ονόματα των sites που πληκτρολογούμε για να μπούμε (πχ xblog.gr), συνήθως είναι φθηνά. Οι πιο συνηθισμένες καταλήξεις domain names, όπως το .gr, το .com και το .net, κοστίζουν €10-20/χρόνο. Η Apple όμως πλήρωσε πρόσφατα $1.5 εκατομμύριο για το iCloud.net. Γιατί;

Σε μια προσπάθεια να κατοχυρώσει κάθε domain name που υπάρχει για το iCloud, η Apple έπρεπε να πληρώσει μια μικρή κινέζικη εταιρία για να λάβει τα δικαιώματα του iCloud.net. Το iCloud.net λειτουργούσε σαν κοινωνικό δίκτυο από το 2011 και μόνο αν πλήρωνε η Apple θα μπορούσε να λάβει τα δικαιώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του AppleInsider, ο Αμερικάνικος κολοσσός πλήρωσε $1.5 εκατομμύριο για την απόκτηση του domain.


Το κοινωνικό δίκτυο iCloud.net θα κλείσει τη 1η Μαρτίου και λογικά τότε όσοι πατάνε www.icloud.net θα πηγαίνουν στο επίσημο site της υπηρεσίας. Το iCloud.com η Apple το εξαγόρασε το 2011 από τη Σουηδική εταιρία λογισμικού Xcerion για $5.2 εκατομμύρια. Η εταιρία τώρα κατέχει πάνω από 170 domains για το iCloud, στα οποία όμως φαίνεται ότι δεν συμπεριλαμβάνεται το ελληνικό (icloud.gr)!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.