XBLOG logo @2x

Apple: 9 στα 10 αξεσουάρ στο Amazon δεν είναι γνήσια

Όσοι έχουν προβεί στην αγορά επίσημου αξεσουάρ για τις Apple συσκευές τους μέσω του Amazon, πιθανότατα έχουν πέσει θύμα εξαπάτησης, σύμφωνα με τον αμερικάνικο κολοσσό.

Η Apple αποκάλυψε ότι 9 στα 10 αξεσουάρ που πωλούνται σαν επίσημα μέσω του Amazon, είναι από τρίτες κατασκευάστριες και όχι από την Apple, και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στις συσκευές.

Μία από τις εταιρίες που πουλάνε ψεύτικα αξεσουάρ είναι η Mobile Star LLC. Η Apple προειδοποιεί τον κόσμο να χρησιμοποιεί μόνο τα δικά της αξεσουάρ ή όσα έχει εγκρίνει, για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα, αφού τέτοια αξεσουάρ παρουσιάζουν μεγάλη πιθανότητα υπερθέρμανσης, ανάφλεξης και ηλεκτροπληξίας. Έρευνες έχουν δείξει ότι ανεπίσημα αξεσουάρ δεν έχουν την απαραίτητη μόνωση, αλλά ούτε και τον απαραίτητο χώρο στο εσωτερικό τους για το διαχωρισμό των κυκλωμάτων χαμηλής και υψηλής τάσης.

Η αμερικάνικη κατασκευάστρια απαιτεί ως 150.000 δολάρια για κάθε παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και ως 2 εκατομμύρια δολάρια για κάθε παραβίαση εμπορικής ονομασίας από τους μεταπωλητές που εξαπατούν τον κόσμο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.