XBLOG logo @2x

Apple: Τα μεγαλύτερα έσοδα και κέρδη πρώτου τριμήνου στην ιστορία της

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2009, που τελείωσε στις 28 Μαρτίου 2009. Η εταιρία ανακοίνωσε έσοδα 8,16 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρό κέρδος τριμήνου 1,21 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,33 δολάρια ανά μετοχή.

Τα αντίστοιχα αποτελέσματα του περσινού δευτέρου τριμήνου ήταν έσοδα 7,51 δις δολαρίων και καθαρό κέρδος τριμήνου 1,05 δις δολαρίων ή 1,16 δολάρια ανά μετοχή. Το μεικτό περιθώριο κέρδους (Gross Margin) ήταν 36,4% υψηλότερο, σε σχέση με το 32,9% του αντίστοιχου περσινού τριμήνου. Οι διεθνείς πωλήσεις αποτέλεσαν το 46% των εσόδων για το τρίμηνο αυτό.

Σύμφωνα με την μέθοδο λογιστικής διαχείρισης με υπολογισμό εσόδων από συνδρομές όπως απαιτείται από τις «Γενικά Παραδεκτές Λογιστικές Αρχές» (General Accepted Accounting Principales – GAAP), η εταιρία αναγνωρίζει έσοδα και κόστος των πωληθέντων προϊόντων για τα iPhone και την Apple TV καθ΄όλη τη λογιστική τους διάρκεια.

Προσαρμόζοντας τις πωλήσεις και το κόστος πωληθέντων προϊόντων που υπολογίστηκαν με βάση τις Γενικά Παραδεκτές Λογιστικές Αρχές (GAAP) ώστε να αφαιρεθεί η επίπτωση της λογιστικής διαχείρισης των συνδρομών, τα αποτελέσματα τριμήνου διαμορφώνονται σε 9,06 δις δολάρια “Προσαρμοσμένων Πωλήσεων” και 1,66 δις δολάρια “Προσαρμοσμένου Καθαρού Κέρδους”.

Η Apple πούλησε 2,22 εκατομμύρια υπολογιστές Macintosh κατά τη διάρκεια του τριμήνου, το οποίο αντιπροσωπεύει μια πτώση 3% σε τεμάχια σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η εταιρία πούλησε 11,01 εκατομμύρια iPod κατά τη διάρκεια του τριμήνου, το οποίο αντιπροσωπεύει 3% αύξηση σε τεμάχια σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Οι τριμηνιαίες πωλήσεις του iPhone ήταν 3,79 εκατομμύρια, που αντιπροσωπεύει 123% αύξηση σε τεμάχια σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς.

[photo by iulian nistea]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.