XBLOG logo @2x

Apple: Νέος iMac, Νέο MacBook, Mac Mini και Magic Mouse!

Τις νέες εκδόσεις των iMac, MacBook, Mac Mini και Magic Mouse ανακοίνωσε η Apple. Από πλευράς λειτουργικού, όλα τα νέα Mac περιλαμβάνουν το Mac OS X Snow Leopard, καθώς και την σουίτα της iLife 09 (που περιέχει τις εφαρμογές iPhoto, iMovie, iWeb, iDVD και GarageBand). Ακόμα, όλα τα Mac πληρούν, τις προϋποθέσεις Energy Star 5.0, γεγονός που τα κάνει μερικά από τα πιο ενεργειακά αποδοτικά μηχανήματα στην αγορά, καθώς και πολύ φιλικά προς στο περιβάλλον μιας και είναι κατασκευασμένα από απόλυτα ανακυκλώσιμα υλικά.

Αναλυτικότερα, τα νέα προϊόντα έχουν ως εξής:

Apple iMac

H νέα έκδοση του iMac περιλαμβάνει ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Αpple σε τεχνολογίες και διατίθεται πλέον με 21,5 και 27 ιντσών οθόνες, οπίσθιου φωτισμού με ευρυγώνια αναλογία – 16:9 – ιδανική για προβολή βίντεο HD. Οι νέοι iMac διατίθενται με το νέο Magic Mouse – το πρώτο ποντίκι πολλαπλής αφής στον κόσμο (το οποίο ανακοίνωσε σήμερα η Apple). Ακόμα, οι νέοι υπολογιστές iMac θα είναι πολύ γρήγοροι, μιας και θα διαθέτουν επεξεργαστές με διπλό πυρήνα της Intel που ξεκινούν στα 3.06GHz και που προσφέρουν έως και τη διπλάσια απόδοση, με μνήμη που ξεκινά από 4GB (1066 MHz DDR3 SDRAM) επεκτάσιμη έως και 16GB καθώς και σκληρούς δίσκους που ξεκινούν από 500GB και φτάνουν στο 1TB (Serial ATA). Όλοι οι iMac διαθέτουν ενσωματωμένη iSight κάμερα, μικρόφωνο και στερεοφωνικά ηχεία. Τέλος, διαθέτουν ενσωματωμένα τα εξής: AirPort Extreme 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 2.1+EDR, κάρτα Ethernet, τέσσερα USB 2.0 θύρες, μια FireWire 800 θύρα καθώς και μια νέα θύρα SD card.

Apple MacBook

Apple MacBook

H νέα έκδοση του MacBook, κληρονόμησε διάφορα χαρακτηριστικά από την σειρά MacBook Pro. Απέκτησε ένα νέο πιο ανθεκτικό και παράλληλα ελαφρύτερο πολυκαρβονικό περίβλημα (συνολικό βάρος: 2,13 κιλά), κάνοντας το πολύ εύκολο στη μεταφορά, ιδανικό για ευρεία χρήση. Διαθέτει ακόμα οθόνη LED οπίσθιου φωτισμού, γυάλινο πολλαπλής αφής trackpad καθώς και ενσωματωμένη μπαταρία μεγάλης διάρκειας (σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη διάρκεια από τις κοινές μπαταρίες). Το νέο MacBook διατίθεται στη βασική του έκδοση με επεξεργαστή 2.26 GHz Intel Core 2 Duo, 2GB RAM, σκληρό δίσκο 250GB, και την NVIDIA GeForce 9400M κάρτα γραφικών.

Apple Mac Mini

Apple Mac Mini

H νέα έκδοση του Mac Mini, που αποτελεί τον πιο ενεργειακά αποδοτικό επιτραπέζιο υπολογιστή στον κόσμο, έγινε πιο γρήγορη και πλέον διαθέτει μεγαλύτερη χωρητικότητα και διπλάσια μνήμη. Διαθέτει στην βασική του έκδοση με επεξεργαστή 2.26 GHz Intel Core 2 Duo, μνήμη 2GB (DDR3 1066 MHz), σκληρό δίσκο 160GB, πέντε USB 2.0 θύρες, μια FireWire 800 θύρα, NVIDIA GeForce 9400M κάρτα γραφικών καθώς και ένα SuperDrive. Υπάρχει ακόμα η έκδοση με επεξεργαστή 2.53 GHz Intel Core 2 Duo και  4GB μνήμη και 320GB σκληρό δισκο.

Apple Magic Mouse

Apple Magic Mouse

Η Apple κατασκεύασε το καλύτερο ποντίκι! Χρησιμοποιεί την τεχνολογία του iPhone-iPod touch (και την οποία διαθέτουν και τα ΜacBook Pro) και δημιούργησε ένα διαισθητικό, έξυπνο και δυναμικό ποντίκι με τεχνολογία πολλαπλής αφής που αποτελεί το πρώτο ποντίκι παγκοσμίως με τέτοια τεχνολογία. Έχει εργονομική σχεδίαση, με ενιαίο κάλυμμα, χωρίς εμφανή κουμπιά (μιας και η περιοχή πολλαπλής αφής καλύπτει το κέλυφος του Μagic Mouse κάνοντας το ίδιο το ποντίκι είναι ένα κουμπί). Το νέο ποντίκι είναι ασύρματο (μέσω Bluetooth) και προσφέρει σύνδεση μέχρι και 10m. Ακόμα, διαθέτει ισχυρή τεχνολογία laser για την κίνηση του κέρσορα, που πλέον είναι πολύ πιο ευαίσθητη και άμεση και πάνω σε σχεδόν κάθε επιφάνεια (Δεν χρειάζεστε mousepad) και μπορεί διαχειρίζεται “έξυπνα” την ισχύ για μεγαλύτερη διάρκεια, ανιχνεύοντας αυτόματα τις στιγμές αδράνειας. Τελος, για να λειτουργήσει απαιτεί λειτουργικό Mac OS X v10.5.8 ή μεταγενέστερο και Wireless Mouse Software Update 1.0.

Time Capsule & Airport Extreme Base

Tαυτόχρονα η Αpple αναβάθμισε τις ασύρματες δυνατότητες του Time Capsule (ενώ παρέχει παράλληλα και 75% πιο γρήγορο back up) και του AirPort Extreme Base ως προς την χρήση των συχνοτήτων  WiFi, πετυχαίνοντας 50% καλύτερες επιδόσεις και 25% μεγαλύτερη εμβέλεια. Το Time Capsule & Airport Extreme Base διαθέτουν WiFi 802.11n.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.