XBLOG logo @2x

Apple: Ανανεωμένοι iMac, Νέα οθόνη 27” LED Cinema, Νέο Mac Pro

Τους ανανεωμένους υπολογιστές iMac παρουσίασε η Apple, αλλά και μια σειρά νέων προϊόντων, όπως την οθόνη 27” LED Cinema, τον νέο ισχυρό δωδεκαπύρηνο Mac Pro, αλλά και το νέο Magic Trackpad!

Οι νέοι iMac διαθέτουν πλέον τους επεξεργαστές Core i3 και Core i5 διπλού πυρήνα, καθώς και τους Core i5 και Core i7 τεσσάρων πυρήνων της Intel. Όλοι οι επεξεργαστές διαθέτουν ενσωματωμένο ελεγκτή μνήμης για άμεση πρόσβαση στη μνήμη του συστήματος, επιτρέποντας στους νέους iMac να επωφεληθούν πλήρως από την ταχύτερη, 1333 mhz, μνήμη τους. Η νέα διακριτή κάρτα γραφικών ATI Radeon HD αποδίδει απαράμιλης ποιότητας γραφικά ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των 3D παιχνιδιών και των επαγγελματικών εφαρμογών.

Η οθόνη του νέου iMac είναι βασισμένη στην τεχνολογία IPS και αποδίδει φωτεινή εικόνα σε ευρεία οπτική γωνία 178 μοιρών. Η υποδοχή καρτών SD υποστηρίζει τώρα το πρότυπο SDXC, ενώ όσοι προτιμήσουν τους iMac με οθόνη 27” έχουν τη δυνατότητα επιλογής αποθηκευτικού μέσου τεχνολογίας SSD χωρητικότητας 256 GB, ως κύριο ή δευτερεύον μέσο αποθήκευσης. Το iMac SSD υποστηρίζει μέχρι και 215 MB/sec ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Όλοι οι iMac διατίθενται με το προηγμένο λειτουργικό Mac OS X Snow Leopard και περιλαμβάνουν την σουίτα λογισμικού iLife.

Apple Magic TrackpadΤο νέο Magic Τrackpad, αποτελείται από μια γυάλινη επιφάνεια πολλαπλής-αφής και αλουμίνιο και προσφέρει στους χρήστες των σταθερών υπολογιστών Mac την ίδια διαδραστική εμπειρία που οι χρήστες των φορητών Mac έχουν λατρέψει.

Είναι ασύρματο και επιτρέπει στο χρήστη μια σειρά πρωτοποριακών κινήσεων όπως ομαλή κύλιση (smooth scrolling), εύκολο zoom in και zoom out στις εικόνες και δυνατότητα περιστροφής εικόνας με τα δύο δάχτυλα.

Apple Mac ProΗ Apple ανακοίνωσε επίσης τη νέα γενιά Mac Pro, που απευθύνεται στους επαγγελματίες χρήστες.

Τα νέα Mac Pro έχουν πλέον έως και 12 επεξεργαστικούς πυρήνες, ενσωματώνουν τους τελευταίας γενιάς quad core και 6 core Intel Xeon επεξεργαστές με αποτέλεσμα έως και 50% μεγαλύτερες επιδόσεις από την προηγούμενη γενιά.

Διαθέτουν τις ολοκαίνουριες κάρτες γραφικών της ΑΤΙ, τη δυνατότητα επιλογής έως και 4 SSD αποθηκευτικών μέσων, χωρητικότητας 512GB το καθένα.

Apple LED Cinema DisplayΤέλος η εταιρία παρουσίασε και την νέα LED Cinema Display 27” με ανάλυση 2560 x 1440!

Με την iSight video camera, το ενσωματωμένο σύστημα ηχείων 49W, μικρόφωνο καθώς επίσης και την υποδοχή Mag Safe για φόρτιση του φορητού, η νέα Led Cinema Display είναι ο ιδανικός… σύντροφος για κάθε φορητό και σταθερό Mac.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.