XBLOG logo @2x

Απογραφή 2011 και πώς την “αξιοποιούν” οι εταιρίες σταθερής τηλεφωνίας

Εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απογραφής των κατοίκων σε όλη την Ελλάδα, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου. Την διαδικασία αυτή φαίνεται ότι “αξιοποιούν” αρκετές από τις εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ, βγάζοντας περισσότερους πωλητές να χτυπήσουν πόρτες νοικοκυριών και να κλείσουν νέα συμβόλαια…

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι αυτές τις μέρες θα τους χτυπήσει την πόρτα ο απογραφέας που θα κάνει τις απαραίτητες ερωτήσεις για τη διαδικασία της απογραφής.

Οι εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ λοιπόν έχουν βγάλει έξω περισσότερους πωλητές που “πόρτα-πόρτα” ενημερώνουν τους πολίτες ότι κάνουν έρευνα για υπηρεσίες τηλεφωνίας, με στόχο φυσικά να τους ενημερώσουν για τα πακέτα της εταιρίας για την οποία εργάζονται προκειμένου να πείσουν τους πολίτες να γίνουν συνδρομητές στις υπηρεσίες της εταιρίας.

Δεν κατονομάζω όνομα εταιρίας, αφού πρώτον δεν είναι μόνο μία-δύο που το κάνουν αυτό, ενώ δεύτερον σε αρκετές περιπτώσεις οι υπάλληλοι-πωλητές που χτυπούν τις πόρτες των νοικοκυριών δεν εργάζονται στις ίδιες τις εταιρίες, αλλά σε άλλες εταιρίες που απλά έχουν αναλάβει να προωθήσουν πόρτα-πόρτα τις υπηρεσίες και τα πακέτα της x εταιρίας σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ.

Δε γνωρίζω πόσους συνδρομητές μπορούν να προσελκύσουν οι εταιρίες με αυτό τον τρόπο, αφού πιστεύω ότι πλέον οι περισσότεροι αλλάζουν εταιρία σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ έχοντας πρώτα ενημερωθεί για το τι παρέχει η κάθε μία εταιρία μέσω ίντερνετ, βλέποντας σχόλια και συζυτήσεις σε blogs και forums όπως το ADSLgr.com για παράδειγμα. Αυτό βλέπω τουλάχιστον εγώ από τον κύκλο των φίλων και των γνωστών μου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.