XBLOG logo @2x

ANT1 TV iPhone App, Καλό αλλά με σημαντικά προβληματάκια

Χθες ανέβηκε στο App Store η εφαρμογή του ANT1 για iPhone, iPod touch και iPad (δεν είναι σχεδιασμένη ειδικά για iPad αλλά μπορεί κανείς φυσικά να την κατεβάσει και σε iPad).

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν (download link) και δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να δει live το τηλεοπτικό πρόγραμμα του ANT1 μέσα από το iPhone του, να δει το πρόγραμμα της ημέρας και των επόμενων ημερών και φυσικά να έχει πρόσβαση στο Web TV section του σταθμού, να δει δηλαδή on demand τις εκπομπές και τις σειρές του σταθμού όλων των τελευταίων ετών.

Αρχικά φαίνεται ότι όλα δουλεύουν όπως πρέπει, μετά από λίγα λεπτά χρήσης ωστόσο εντόπισα δύο βασικά προβληματάκια που νομίζω ότι πρέπει να λυθούν άμεσα και να διατεθεί updated version της εφαρμογής το συντομότερο δυνατόν.

Κατέβασα την εφαρμογή στο iPhone 4S μου με εγκατεστημένο iOS 5.1.1 και το πρώτο που διαπίστωσα είναι ότι δεν λειτουργεί η αναζήτηση για εκπομπές/σειρές του σταθμού.

Συγκεκριμένα, αφού έτρεξα την εφαρμογή έκανα tap στο εικονίδιο για αναζήτηση, έγραψα “Ant1 News”, πάτησα το “Search” και αντί να δω τα δελτία ειδήσεων του καναλιού όπως θα έπρεπε κανονικά, είδα το μήνυμα “Σφάλμα σύνδεσης – Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο internet και δοκιμάστε ξανά”.

Θεώρησα ότι κάποιο πρόβλημα θα είχε η σύνδεσή μου, έκανα restart το router μου και προσπάθησα ξανά να κάνω αναζήτηση για σειρά/εκπομπή, αλλά τίποτα, είδα ξανά το ίδιο μήνυμα. Έκλεισα το Wi-Fi και μπήκα μέσω 3G αλλά ξανά δεν πήρα αποτελέσματα στην αναζήτηση, αλλά το μήνυμα να ελέγξω τη σύνδεσή μου.

ΑΝΤ1 εφαρμογή για iPhone

Το δεύτερο πρόβλημα που εντόπισα είναι όταν παρακολουθείς κάποιο βίντεο από το ANT1 TV app, είτε το πρόγραμμα που μεταδίδει live ο σταθμός είτε κάποιο από τα βίντεο του Web TV που έχει η εφαρμογή, αν έχεις το διακόπτη του iPhone στο αθόρυβο τότε δεν ακούς ήχο από το βίντεο που βλέπεις στην οθόνη σου.

Δοκίμασα να ανεβάσω την ένταση από τα δύο πλήκτρα που έχει στην αριστερή πλευρά το iPhone, στην οθόνη έβλεπα ότι ανέβαινε η ένταση αλλά στην πραγματικότητα δεν άκουγα ήχο.

Ήχο άκουσα μόνο όταν γύρισα τον διακόπτη από το αθόρυβο στο κανονικό. Νομίζω είναι και αυτό κάτι που πρέπει να διορθωθεί.

Με εξαίρεση τα δύο αυτά προβληματάκια, η εφαρμογή λειτουργεί ομαλά, μπορεί να δει κανείς το πρόγραμμα κάθε ημέρας, να παρακολουθήσει live ό,τι μεταδίδει ο ANT1 όπως ανέφερα και παραπάνω, ενώ υπάρχει και επιλογή “Twitter” όπου μπορεί να δει κανείς tweets που έχουν το hashtag #ant1.

ANT1 iPhone App

ANT1 TV iPhone App

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.