XBLOG logo @2x

Το Android γίνεται ασφαλέστερο, ταχύτερο και αποκτά καλύτερες εφαρμογές

Το Android είναι το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές, με κυριολεκτικά δισεκατομμύρια χρήστες, και για αυτό δεν είναι το ασφαλέστερο σύστημα. Η Google γνωρίζει τα τρωτά του σημεία και για αυτό ανακοίνωσε στο Google I/O 2017 το Android Vitals. Με το Android Vitals η εταιρία υπόσχεται μεγαλύτερη ασφάλεια, σταθερότητα και διάρκεια μπαταρίας από το Android O και τις μεταγενέστερες εκδόσεις του.

Για την ασφάλεια του λειτουργικού, η Google έχει ήδη μια λειτουργία που ελέγχει τις εφαρμογές, όμως από σήμερα λανσάρει το Google Play Protect που ουσιαστικά σκανάρει όλες τις εφαρμογές του χρήστη για να ελέγξει για ιούς. Ο χρήστης μπορεί να δει ποιες εφαρμογές ελέγχθηκαν πρόσφατα αλλά και να ελέγξει χειροκίνητα τα αρχεία που θεωρεί ύποπτα.

Android Google Play Protect

Με το Android O ο χρήστης θα παρατηρήσει και σημαντικές βελτιώσεις στον χρόνο εκκίνησης της συσκευής αλλά και των εφαρμογών. Βελτιστοποιώντας τον κώδικα του λειτουργικού συστήματος, η Google κατάφερε να κάνει τα πάντα να φορτώνουν γρηγορότερα – για παράδειγμα η Google δοκίμασε το Sheets και διαπίστωσε ότι φορτώνει κατά 119% πιο γρήγορα.

Android O speed

Τέλος, το Android θα αποκτήσει και καλύτερες, πιο αξιόπιστες εφαρμογές καθώς η Google θα δώσει περισσότερα εργαλεία στους προγραμματιστές για να δουλέψουν. Εκτός από το ότι θα γίνει πιο εύκολος και αναλυτικότερος ο έλεγχος των εφαρμογών που καταναλώνουν πολλή ενέργεια και πόρους για τη βελτίωσή τους, η Google θα προσφέρει στους προγραμματιστές και το Play Console Dashboards στο οποίο θα εμφανίζονται στατιστικά στοιχεία σχετιζόμενα με προβλήματα εφαρμογών και ποιους χρήστες επηρεάζουν. Ακόμη, θα προσφέρει εργαλεία για να λυθούν αυτά τα προβλήματα.

Η Google αναφέρει ότι το Android O θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του καλοκαιριού, πρώτα στα Pixel smartphones.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.