XBLOG logo @2x

Android Market: Επιτέλους Paid Apps και στην Ελλάδα!

Καλό και χρυσό το λειτουργικό Android που τρέχει σε πολλά από τα smartphone που διατίθενται στην αγορά, ωστόσο στη χώρα μας υπήρχε ένα σημαντικό μειονέκτημα για τους χρήστες αλλά και για όσους ήθελαν να φτιάξουν Android apps: Οι χρήστες από Ελλάδα είχαν πρόσβαση μόνο σε δωρεάν εφαρμογές και δεν μπορούσαν να κατεβάσουν paid apps!

Στην παραπάνω παράγραφο χρησιμοποίησα αόριστο, αφού όπως φαίνεται αυτό δεν ισχύει πλέον και σταδιακά οι κάτοχοι Android συσκευών αποκτούν πρόσβαση σε paid apps μέσα από το Android Market!

Η Google εδώ και καιρό δεν έλεγε να δώσει πρόσβαση στους χρήστες από Ελλάδα στις paid εφαρμογές, τελικά όμως φαίνεται ότι άλλαξε μυαλό και αποφάσισε να επιτρέψει στους χρήστες από τη χώρα μας να μπορούν να κατεβάζουν όχι μόνο δωρεάν apps, αλλά και paid!

Με αυτή την εξέλιξη νομίζω ότι θα αυξηθούν κι άλλο οι χρήστες Android smartphones και tablet στη χώρα μας, ενώ είμαι σίγουρος ότι θα ενδιαφερθούν και αρκετοί προγραμματιστές να φτιάξουν Android apps για Έλληνες χρήστες, κάτι που δεν πολλοί απέφευγαν να κάνουν μέχρι σήμερα, αφού δεν υπήρχε η προοπτική να βγάλουν κάποια χρήματα μέσα από αυτό.

Εδώ και ένα μήνα περίπου το βασικό μου κινητό τρέχει Android λειτουργικό (LG Optimus 2X) και πραγματικά μου την έσπαγε να ψάχνω apps στο Android Market και να μη μπορώ να έχω πρόσβαση σε paid apps, παρά μόνο σε δωρεάν εφαρμογές.

Ο Κώστας από το techblog.gr είδε στο Android κινητό του ξαφνικά ότι έχει πρόσβαση σε paid apps, κάτι που είδαν και άλλοι χρήστες στα Android κινητά τους, εγώ από την άλλη ακόμα δεν βλέπω paid apps στο Android Market στο LG Optimus 2X, ωστόσο δοκίμασα να κάνω search για “paid” στο Android Market και στα αποτελέσματα δεν εμφανίστηκαν μόνο δωρεάν εφαρμογές, αλλά και paid apps!

Οπότε εκτιμώ ότι μέσα στις επόμενες ώρες/ημέρες όλοι οι χρήστες Android συσκευών στη χώρα μας θα μπορέσουν να δουν και να κατεβάσουν επιτέλους Android paid εφαρμογές!

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.