XBLOG logo @2x

Οι οδηγοί μπορούν τώρα να κατεβάσουν το Android Auto στο κινητό

Νωρίτερα αυτό το χρόνο η Google έδειξε πως το Android Auto θα μπορούσε να τρέξει σε ένα κινητό, χωρίς την ανάγκη για μια ακριβή μονάδα στο αμάξι. Τώρα αυτή η εφαρμογή έγινε διαθέσιμη στο Play Store.

Το Android Auto είναι μία ξεχωριστή επιφάνεια χρήστη που δίνει στον οδηγό εύκολη πρόσβαση σε βασικά χαρακτηριστικά που μπορεί να χρειαστεί – για παράδειγμα εμφανίζει κουμπιά για έλεγχο της μουσικής, τον καιρό και οδηγίες για το σπίτι ή κάποιο συγκεκριμένο μέρος. Υπάρχει ακόμη υποστήριξη για φωνητικές εντολές για να απαντάτε σε μηνύματα ή σε κλήσεις με την φωνή σας, και επίσης η εφαρμογή θα διαβάσει τα εισερχόμενα μηνύματά σας ή το όνομά του φίλου που σας καλεί.

Android Auto app

Το Android Auto μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα μόλις το κινητό συνδεθεί με το Bluetooth του αυτοκινήτου και οι χρήστες μπορούν άμα θέλουν να αφήσουν την οθόνη ανοιχτή όταν η εφαρμογή τρέχει ή μόνο όταν το κινητό είναι συνδεδεμένο με τον φορτιστή.

Η Google αναφέρει ότι οι φωνητικές εντολές σύντομα θα γίνουν καλύτερες με ενημέρωση λογισμικού, και μάλιστα θα προστεθεί υποστήριξη για το “OK Google” για να μην ακουμπάτε καν το κινητό όταν οδηγάτε. Το Android Auto (2.0) υποστηρίζει συσκευές με Android 5.0 ή νεότερη έκδοση και σιγά-σιγά λανσάρεται σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η Google προτρέπει τους ενδιαφερόμενους να εγγραφούν εδώ για να λάβουν email όταν γίνει διαθέσιμο και στην χώρα τους. Μπορείτε να το βρείτε στο Play Store εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.